Annons:

Common Mortasl Men med kalle Sellbrink i spetsen är först ut när Restaurang Nossen kör igång med livemusik på tisdag kväll.

Nytt koncept när Nossen drar igång med livemusik

På tisdag är det dags för sommarens första kväll med livemusik på Restaurang Nossen.
– Det ska bli så jäkla kul att kunna komma igång, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping, som hyllar traktens musiker och hur de har ställt upp.

Annons:

Den rådande situationen med coronavirusets spridning har gjort att det ena evenemanget efter det andra har fått ställa in.

Men här kommer i alla fall en nyhet som skänker lite hopp. För nu på tisdag, 7 juli, är det dags för sommarens första kväll med livemusik på Vimmerby Camping.

På Restaurang Nossens scen står då Common Mortal Men. Sångaren Kalle Sellbrinnk beskriver bandet så här:
– Vi är tre lokala legender och två Linköpings-legender. Sammanlagt drygt 200 års erfarenhet från musikvärlden och fortfarande förbaskat spelsugna.

 "Får gåshud"

 Hampus Thorsten, som tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd äger campingen, är förstås glad över att kunna kicka igång.

– Det ska bli så jäkla kul. Jag får gåshud bara av att berätta om det. Och på det sätt vi startar upp – det är ju inte direkt kreti och pleti med en gitarr som står på scen, skrattar han.

Färre gäster

Förra sommaren kunde man ta emot närmare 150 gäster på livekvällarna, men det sätter coronavirsuet stopp för i år. Nu är det max 50 sittplatser som gäller, vilket ju så klart innebär minskade intäkter.

– Även om det blir fullt så har vi ingen ekonomisk marginal alls. Men vi är många som verkligen vill ha livemusik här, så nyligen skickade jag ut ett brev till några av alla fantastiska musiker som finns i trakten för att kolla om de var intresserade att spela live trots förutsättningarna. Jag var ärlig och sa hur läget var, säger Hampus Thorstensson.

Hyllar traktens musiker

Och när han berättar om hur artisterna har ställt upp så blir han näst intill lyrisk.

– Ja, det är otroligt. Musikerna i trakten är helt fantastiska, och sa att vi självklart skulle köra. Till livekvällarna kommer vi därför inte ha något förköp, utan kommer köra med ”frivillig entré”, och det blir artisternas gage.

– Det gör att vi har möjlighet att skapa samma härliga veranda även i sommar, och jag hoppas att våra gäster vill ha kvar de här kvällarna lika mycket som vi vill, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt