Annons:

BEKRÄFTAT: Östran återuppstår i digital form

Hela Östra Småland blir en digital dagstidning med ett E-nummer en gång per vecka. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

BEKRÄFTAT: Östran återuppstår i digital form

I början av veckan avslöjade vår tidning att Socialdemokraterna kommer att starta en digital länstidning. I dag bekräftas nyheten i ett pressmeddelande.

Annons:

Tidningen kommer att heta Hela Östra Småland och drivas av Östra Småland Intressenter AB, där Socialdemokraterna, Kommunal och IF Metall är tre av delägarna. Det blir en digital nyhetssajt samt en prenumererad E-tidning som kommer ut en gång per vecka.

– Vi ska bevaka hela Kalmar län och ge våra läsare nyheter, sport och kultur/nöje. Vi kommer att ha vassa krönikörer som bland andra Sveriges ambassadör i Sydafrika Håkan Juholt och revydrottningen Anna Rydell, säger Anders Jönsson, projektledare och blivande ansvarig utgivare för Hela Östra Småland i pressmeddelandet.

Östra Småland/Nyheterna lades ned av Barometerns ägare Gota Media för ett år sedan. Nu startas den alltså upp igen i ny form och med enbart Östra Småland Intressenter AB som ägare.

– Jag och mina gamla kollegor har under året träffat på många människor som uttryckt stor sorg över att Östra Småland inte längre finns. Med lanseringen av den här nya tidningen hoppas jag fylla ett hål på mediemarknaden i Kalmar län och glädja många gamla prenumeranter, säger Anders Jönsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt