Annons:

CHELSEA UTSLAGEN UR IDOL

Vimmerbytjejen Chelsea Chepkosgeis äventyr i Idol tog slut i kväll. Foto: Bertil Andersson

CHELSEA UTSLAGEN UR IDOL

I kväll tog Chelsea Chepkosgeis äventyr i Idol slut. Vimmerbytjejen var en av de sista som åkte ut i tävlingens slutaudition. – Det har varit en fantastisk erfarenhet, säger hon.

Annons:

Rappare är kanske inte den vanligaste ingrediensen i Idol. Vimmerbytjejen Chelsea Chepkosgei gjorde ett enormt bra försök att ta sig in i huvudtävlingen, men föll på målsnöret.

I kvällens program blev det tyvärr respass för Chepkosgei. Delvis på grund av att hon tvingades framföra en låt som knappast är en raplåt. 

– Det känns jobbigt att jag inte fick framföra någon raplåt. Vi fick välja bland tio låtar och där fanns det ingen raplåt med. Jag fick ta en låt och det gick inte så bra. Juryn tyckte att jag måste jobba med sången, säger Chelsea Chepkosgei.

”Besviken och sur”

Chelsea fick ett guldkuvert i uttagningen i Skövde under förrförra veckan. I slutaudition tog hon sig vidare ett steg – men när 30 skulle bli 20 tog det stopp.

– Jag blev besviken och sur, men inte för att jag inte gick vidare, utan för att de hade sagt att vi skulle ha soundcheck. Hade vi haft soundcheck skulle jag ha hört att det blev fel ton, men vi skulle bara in och köra och juryn sa att det var fel ton.

”Bra på det jag gör”

Chelsea är en av få rappare som tagit sig så här långt i Idol.

– Jag är helt nöjd, jag hade bara varit i Sverige i sex månader när jag sökte till Idol och jag visste inte att jag skulle få en guldbiljett och gå vidare. Det var otroligt.

Vad betyder det här för din karriär?

– Det betyder väldigt mycket. Jag tycker att det är en fantastisk erfarenhet i mitt liv. Det är inte så många rappare som gått så långt som jag och det betyder väldigt mycket. När jag körde mina egna låtar gick jag vidare och det betyder att jag är bra på det jag gör.

Vad händer framöver?

– Jag kommer snart släppa en låt som heter ”Bad Girl”. Den handlar om människor som är fördomsfulla och som dömer andra för exempelvis deras utseende eller för deras klädsel.

Idol-äventyret är slut, men 17-åriga Chelsea Chepkosgei har förhoppningsvis en lång karriär framför sig. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt