Annons:

  • Uppskattat författarbesök på bokhandeln

    Författaren Ann Rosman besökte bokhandeln i Vimmerby och berättade initierat om Marstrands historia. Foton: Simon Henriksson

  • Uppskattat författarbesök på bokhandeln

Uppskattat författarbesök på bokhandeln

Marstrands deckardrottning Ann Rosman besökte Vimmerby Bokhandel i går kväll. Det blev ett intensivt och närvarande besök och författarens historier fängslade de som kommit för att lyssna.

Annons:

Aldrig tidigare hade Ann Rosman besökt Vimmerby. I går blev första gången. Inför ett 40-tal personer berättade deckardrottningen om sitt författarskap, varför hon började skriva – och sin kärlek till Marstrand. 

Ann Rosman har en kandidatexamen inom IT och företagsekonomi och arbetade som konsult med ansvar för affärssystem. Då, under en föräldraledighet 2005, påbörjade hon sin första bok. 2009 debuterade hon med Fyrmästarens dotter, en mordgåta som utspelar sig på Marstrand.

– Jag läste mycket deckare och så började jag leta efter det perfekta stället att gömma ett lik på. Min man sa att det inte var normalt, haha, berättade Ann Rosman – bland mycket annat – om varför hon började skriva. 

Nu har en serie böcker om polisen Karin Adler släppts. I år kom den sjätte boken. 

– Jag berättade för min man att jag nog skrev på en bok. "Det tror du inte jag har förstått, svarade han", berättade hon.

Verkade förtjusta

På bokhandeln i Vimmerby trollband Ann Rosman åhörarna med sina intressanta historieberättelser och skildringar från Marstrands historia. Hon berättade ingående om de sjörövare som levde på ön, om den speciella plats Marstrand var under senare delen av 1000-talet. På 1700-talet fick Marstrand nämligen frihamnsprivilegier av Gustav III. Det innefattade religionsfrihet – vilket gjorde att många judar bebodde Marstrand – och fri invandring och det var också en fristad för brottslingar. Hon berättade också varför hennes kärlek till ön är så stark. 

Åhörarna tycktes förtjusta av hennes inlevelsefulla berättarstil och bokhandeln tycktes verkligen ha hittat rätt med sin författarkväll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt