Annons:

  • Författare med Smålandskopplingar till Vimmerby:

    Christina Larsson är en av två författare som kommer till bokhandelns första författarkväll för hösten under torsdagen. Foto: Emelie Asplund/Pressbild

  • Författare med Smålandskopplingar till Vimmerby:

    Kristina Ahlström kommer också till höstens första författarkväll. Foto: Malin Enestubbe/Pressbild

Författare med Smålandskopplingar till Vimmerby: "Ska bli jättekul"

Under torsdagen är det dags för höstens första författarbesök på Vimmerby Bokhandel. Då kommer Christina Larsson och Kristina Ahlström till författarkvällen.
– Jag älskar att återvända till Småland, säger Christina Larsson.

Annons:

Christina Larsson är ursprungligen från Hylletofta i Sävsjö kommun, men bor sedan 30 år tillbaka i Göteborg. Hon är högaktuell med sin thrillerserie Agenturen. "Tre är en för mycket", som del tre heter, släpptes den 20 juli och att läsarna slukat den märks tydligt. 

– Jag har fått jättefina recensioner och den har legat på Storytells topplista i över 30 dagar. Det är likadant på Bookbeat. Det är väldigt glädjande, för man har ingen aning när man väl släpper en bok, berättar Christina Larsson. 

Att återvända till de småländska skogarna är något hon uppskattar. 

– Det är blir första gången för mig i Vimmerby, så det ser jag verkligen fram emot. 

Vad har du för förväntningar på författarkvällen?

– Att jag får berätta om mitt författarskap och kanske också träffa nya läsare. Det är alltid väldigt kul att komma ut på sådana här besök. Personerna som kommer är ofta intresserade av böcker och läsning. 

Blir det många sådana här besök?

– Inte jättemycket för mig faktiskt. Jag väljer ut besöken ganska väl. För mig tar det mycket tid. Jag kliver på tåget redan vid elva på torsdagen och är hemma sent fredag eftermiddag. Man får avsätta mycket tid. Men just Vimmerby vill jag till. Bokhandeln har ett gott rykte, det är Småland och jag har aldrig varit där tidigare. Sedan beror det på sällskapet också. 

Datorn har kraschat

Ja, för även författaren Kristina Ahlström från Kalmar kommer till Vimmerby just den här torsdagskvällen. Kristinas stora intresse för bakning tog henne till Hela Sverige bakar och därefter föddes idén om att skriva bakrecept i skönlitterär berättelse. 

– Jag älskar hennes böcker, så det blir extra kul att få vara tillsammans med henne, säger Christina Larsson.

Vad kan du berätta om din tredje bok i den här serien för den som inte läst den?

– Det är en actionfylld nutidshistoria om korruption och förföljelse, som utspelar sig i Göteborg, utomlands och på andra orter. Jag är uppvuxen i Smålands djupaste skogar, så huvudpersonerna gömmer sig där. Man är lite kär i sin hembygd, säger Christina Larsson, som totalt skrivit 19 böcker.

För alla hennes fans är det dessutom en fjärde bok på gång. Men hon har stött på vissa bekymmer nyligen.

– Min dator kraschade och synkningen till Dropbox har inte fungerat på några veckor. Jag är lite förtvivlad, men jag håller tummarna för att det går att rädda. För jag skriver på den fjärde boken där nu, berättar hon.

Den fjärde boken i Agenturen är planerad att komma i oktober 2024. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt