Annons:

Lokal fotograf ställer ut på Vimmerbygalleri hela januari

Larserik "Sigge" Olofsgård har sett till att fotografen Örjan Karlsson ställer ut tolv bilder på Galleri Bälterska gården i Vimmerby i januari. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal fotograf ställer ut på Vimmerbygalleri hela januari

Vimmerbyfotografen Örjan Karlsson är aktuell med en utställning på Galleri Bälterska gården på Storgatan i Vimmerby. 
– Man ser egentligen inte om det är fotografi eller måleri, säger Örjan Karlsson.

Annons:

Galleri Bälterska gården i Vimmerby inleder det nya året med att visa Örjan Karlssons bilder i en ny utställning. 

– Det är roligt att få jobba med egna bilder. Jag ställer ut tolv abstrakta bilder. Det skiljer sig en del jämfört med mitt vanliga jobb då jag jobbar som fotograf och utför uppdragsfotograferingar, då är man alltid styrd till att göra kunden nöjd. Här är det jag själv som ska vara nöjd med bilden och det är kul när man får göra sina egna bilder. Jag är nöjd med det jag har åstadkommit, säger Örjan Karlsson. 

Hur lång tid har det tagit för dig att bli klar med bilderna?

– Det har inte tagit så lång tid. Jag började fotografera lite i våras och har jobbat med bilderna fram och tillbaka sedan dess, säger Örjan Karlsson och ger sin syn på utställningen:

– Det är upp till betraktaren att tolka bilderna. Det kan vara svårt att se vad vissa bilder föreställer men man behöver inte veta det är på bilderna. Det är en fördel med abstrakta bilder. 

"Till slut högg han på kroken"

Larserik ”Sigge” Olofsgård driver konst- och designgalleriet på historiska Storgatan i Vimmerby och har länge hoppats att Örjan Karlsson ska komma med en utställning. 

– Det är jättekul. Jag har tjatat på honom och till slut högg han på kroken och fastnade. Jag känner Örjan och han är en proffsfotograf. En person som ser bilderna ser väldigt många olika saker så det är jätteintressant. Det är ett gränsland mellan fotografi och måleri, säger Larserik ”Sigge” Olosgård. 

Utställningen pågår hela januari och det kan hända att några av Örjan Karlssons bilder blir kvar framöver. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt