Annons:

Rostande kärlek och grönare gräs i Kristin Brorssons debutroman

Kristin Brorsons debutroman Gammal kärlek rostar alltid når bokhandeln den 20:e maj Foto: Pressbild

Rostande kärlek och grönare gräs i Kristin Brorssons debutroman

Kristin Brorsson författardebuterar den 20 maj med romanen Gammal kärlek rostar alltid. Hon menar att det roligaste med skrivandet är att gå utanför sin egen box.

Annons:

Romanen Gammal kärlek rostar alltid handlar dels om Julie, en föräldraledig mamma som känner sig trött och vilsen i sin nya roll, och dels om singeln Ebba som desperat längtar efter det trygga familjelivet.

Författaren Kristin Brorsson som är född och uppvuxen i Storebro men som nu bor på Malta, menar att boken behandlar ämnen som att "gräset är grönare på andra sidan", problematiken med att hitta någon och stressen att bli äldre. Men även om boken kan förefalla terapeutisk har den inget med Kristin Brorsson själv att göra:

– Mitt eget liv skulle bli en ganska trist bok. Det finns några enstaka scener som jag har plockat från vänners liv och sedan kryddat för att få mer intressanta men själva historien och hur de olika karaktärernas liv flätas samman är helt och hållet uppdiktat. För mig är det roliga med skrivandet att gå utanför sin egen box, bygga karaktärer och sedan fundera över hur de skulle agera i olika situationer.

Hur fick du inspiration till boken?

– Idén föddes när jag gick en Författarkurs 2016 men växte sedan fram under flera års skrivande. Från början såg historien lite annorlunda ut men formades allteftersom.

Första försöket

Gammal kärlek rostar alltid är Kristin Brorssons första försök att skriva en roman. Hon har alltid älskat att skriva och har jobbat med språk i egenskap av såväl lärare som översättare, men aldrig tidigare skrivit något så långt och sammanhängande. Efter fyra års skrivande och många redigeringsrundor valde hon att skicka manuset till några förlag för att se om det fanns intresse för utgivning och ganska snabbt kom ett erbjudande om ljudbokskontrakt. Men eftersom målet var att ge ut en fysisk bok bestämde hon sig för att jobba om manuset ytterligare en ordentlig vända och därefter skicka ut det på nytt.

– Det är höga toppar och djupa dalar när man skriver och det krävs många timmar framför datorn och ett starkt psyke för att inte ge upp, poängterar hon.

Hennes kamp resulterade så småningom i ett kontrakt för inbunden bok, e-bok och ljudbok med förlaget Lind & Co. Med kontraktet i hamn, boken färdigställd  och utgivningsdag satt till nästa vecka är Kristin Brorssons nästa mål tydligt:

– Min dröm är att få skriva fler böcker! Jag har många idéer som jag ser så mycket fram emot att få sätta mig och knattra ner på min laptop.

Gammal kärlek rostar alltid (Lind & Co) når bokhandlarna den 20 maj.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt