Annons:

Aura Light har tagit fram en ny produkt vid anläggningen i Vimmerby. Foto: Aura Light/Pressbild

Ny produkt framtagen vid Vimmerbyanläggningen

Företaget Aura Light, med anläggning i Vimmerby, har skapat en ny produkt. "Sevede" är utvecklad, designad och producerad vid anläggningen i Vimmerby.

Annons:

Den nya produktfamiljen Sevede beskrivs som en armatur med "oändliga möjligheter till kreativa belysningslösmningar i interiöra miljöer". Aura Light skriver i ett pressmeddelande att Sevede består av två armaturer i fasta längder; en pendelvariant och en som monteras dikt tak. 

"Det unika med Sevede är att du också kan skapa en homogen ljuslinje i en längd som passar din anläggning genom att sätta samman valfritt antal armaturer. Det öppnar upp för kreativa och unika belysningslösningar. Ljuslinjen kan också monteras som pendlad eller dikt tak. Teknikmässigt är Sevede av mycket hög kvalitet", skriver Aura Light. 

Sevede är utvecklad, designad och producerad vid anläggningen i Vimmerby och hållbarhet har stått i fokus under hela utvecklingsprocessen, menar Aura Light.

– Det aluminium vi använder till Sevede är återvunnet för lägre påverkan på miljön. Vi har optimerat storlek och vikt på armaturen så mycket som det går utan att ge avkall på den goda ljuskvaliteten. Vi har också valt att samarbeta med underleverantörer i Norden för att undvika långa transporter och samarbetar med flera lokala aktörer där det varit möjligt, säger Stefan Pettersson, designer och utvecklare av Sevede på Aura Light.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt