Annons:

EXTRA: ARLA STORSATSAR I VIMMERBY

Arla investerar 35 miljoner kronor i Vimmerby. Foto: Arla

EXTRA: ARLA STORSATSAR I VIMMERBY

Arla Foods storsatsar i Vimmerby. På mejeriet i Vimmerby satsar jätten närmare 35 miljoner kronor. – Vi investerar för att utveckla och säkra verksamheten i Sverige, säger Patrik Hansson vd Arla Sverige

Annons:

Arlas styrelse har tagit beslut om en ny investeringsplan på totalt 335 miljoner euro, cirka tre miljarder kronor, för bara 2017. Ambitionen är att utöka produktionen av varumärkesprodukter av hög kvalitet, skriver Tranås Tidning, som tagit del av ett pressmeddelande från mejerijätten.

De största investeringarna i Sverige sker i Jönköping, Linköping och så Vimmerby. I Jönköping satsas 4,1 miljoner euro, i Linköping 3,8 och i Vimmerby 3,6. Det motsvarar ungefär 35 miljoner kronor i Vimmerby.

– Vi investerar för att utveckla och säkra verksamheten i Sverige, säger Patrik Hansson vd Arla Sverige.

Satsningen ska innebära en förbättrad arbetsmiljö för de anställda med effektivare utrustning.

– Med dessa investeringar fortsätter vi arbetet att nå målen i Arlas Strategi 2020. Att överföra mer mjölk från bulk till varumärken och öka lönsamheten för våra ägarbönder. Arlas huvudfokus är att ta en ännu starkare position på marknaden som det innovativa bondeägda mejeriföretaget, säger Arlas koncernchef, Peder Tuborgh i ett pressmeddelande.

Hur det här påverkar Arlas anläggning i Vimmerby återkommer vi till. Vi söker Arlas presschef Erik Bratthall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt