Annons:

Stor fastighet i Vimmerby till salu – för 27 miljoner

Henrik Samuelssons stora fastighet på Vimmerbyallén är till salu. Foto: Linus Johansson

Stor fastighet i Vimmerby till salu – för 27 miljoner

2006 köpte omdiskuterade företagaren Henrik Samuelsson Tvättman för 2,7 miljoner. Nu är fastigheten till salu – för mer än tio gånger så mycket pengar.
– Den som köper bör ha en idé om vad fastigheten ska användas till, säger mäklaren Dan Edlund.

Annons:

Henrik Samuelsson har bedrivit bed & breakfast-verksamhet i fastigheten under de senaste åren. Under flyktingkrisen fungerade byggnaden även som asylboende, men under uppmärksammade former stängde kommunen asylboendet med hänsyn till brandsäkerheten.

Nu är fastigheten på cirka 18 500 kvadratmeter till salu – för 27,5 miljoner kronor. Samuelsson köpte fastigheten för 2,7 miljoner för ungefär tio år sedan. 

– Henrik har haft en grundidé med vandrarhemmet, men det är inte säkert att en köpare har samma idé. Vi får se vad som dyker upp, säger Dan Edlund.

Varför säljs fastigheten?

– Det får Henrik tala om själv. Det vill inte jag säga.

Tar minst ett år

Bed & Breakfast-verksamheten kommer, enligt Edlund, bedrivas vidare fram tills att en försäljning är klar – och processen kommer att ta tid. 

– En sådan här fastighet säljs inte på rasket utan det kommer åtminstone ta ett år.

Vad tror du om er möjlighet att få det begära priset?

– Det får vi se. Ibland får man det man begärt, ibland blir det andra varianter. Så är det när köpare och säljare ska mötas. Vi har en värdering i botten som är gjord nyligen, men en fastighet är aldrig värd mer än vad någon vill betala. Det är rätt mycket pengar och inte något som vem som helst kan hosta upp. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt