Annons:

Ivan, 22, startar eget: ”Man ska våga ta lite chanser här i livet”

Mariannelundskillen Ivan Bylund satsar på sitt bilintresse och startar egen firma med fokus på foliering. Foto: Privat

Ivan, 22, startar eget: ”Man ska våga ta lite chanser här i livet”

Att driva egen firma har varit något av en dröm länge för Ivan, 22. Efter ett antal år i branschen som billackerare och plastreparatör vågar han nu ta klivet och startar eget företag med fokus på foliering hemma i Mariannelund. 

Annons:

Ivan Bylund, 22 , från Mariannelund satsar helhjärtat på sitt intresse för bilar. Efter gymnasiet där han pluggade lackering och karosseri på Nifsarpsskolan i Eksjö har han arbetat med lackering på två olika firmor. Nu tar han dock ett steg mot drömmen om att helt arbeta för sig själv och startar enskild firma med fokus på foliering av bilar.

Att driva sitt eget företag började han drömma om redan på gymnasiet.

– Jag tänkte då att jag ville starta eget och att det skulle vara det bästa. 

Efter att ha jobbat i branschen under några år vet han att han inte kommer vilja vara anställd för alltid. Han drömmer om att få styra sitt arbete själv. Ett första steg mot att helt klara sig på sin egen firma är nu taget, men till att börja med kommer han att driva det vid sidan om sin tjänst som plastreparatör hos Pierres billackering i Vetlanda. 

– Jag älskar att jobba och att vara igång hela tiden och ha något att göra. Det är nästan så man kan tro att jag har svårt att sitta still ibland, skrattar Ivan. Så det passar väldigt bra att köra det här på kvällar och helger vid sidan av min anställning till att börja med.

Fokus på foliering

I huvudsak kommer Ivan Bylund syssla med foliering i företaget och att det blir just det beror på att intresset för tekniken ser ut att öka, menar han.

– Det blir mestadels foliering av bilar, och så lite lättare parkeringsskador där jag åker ut till bilhandlare och riktar lite mindre bilar på plats. Nu de senaste åren känns det som att det börjar bli mer populärt med just foliering. Det är många företagare som vill synas med sina firmabilar och då passar foliering jättebra, eller om man helt enkelt vill sticka ut från mängden och ha något annat än sin originalfärg på bilen. 

Att han satsar nu beror på att han redan tänker på framtid och en eventuell familj.

– Jag passar på att satsa nu medan jag är ung. Förhoppningsvis kan jag bygga upp något innan det är dags för familj. Jag vill bygga upp min framtid helt enkelt.

Har redan kunder som väntar

Första kunderna har Ivan redan fått, och som det är nu har han till och med en liten väntelista. En lokal i centrala Mariannelund har han också fått tag i och nu blir det fullt upp med både anställning och företag ett tag. 

Ivan berättar att han fått stort stöd från en gammal kollega som är duktig på foliering. 

– Han har lärt upp mig i sitt företag Best of Wrapping, och jag brukar vara hos honom på helger och så fort jag har tid så jag kan lära mig mer. Det är jätteroligt!

Responsen har varit fin, tycker Ivan. 

– Ja jättebra respons. Jag har kunder som väntar. Än så länge har jag mest gjort jobb åt vänner, men det känns viktigt att kunna göra ett bra jobb. 

– Man ska våga ta lite chanser här i livet, det tycker jag, avslutar Ivan. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt