Annons:

Han blir ny styrelseordförande för Vimmerbyföretaget – uppvuxen i Gullringen

Mikael Olsson, till höger, blir ny styrelseordförande för Roxx efter Lars Samuelsson. Foto: Pressbild

Han blir ny styrelseordförande för Vimmerbyföretaget – uppvuxen i Gullringen

Nu lämnar Lars Samuelsson ordförandeposten för Roxx efter elva år. Ny styrelseordförande för Vimmerbyföretaget blir Mikael Olsson. 
– Jag känner ett stort engagemang inför uppdraget att få lära känna verksamheten och människorna bakom Roxx. Och tillsammans anta de utmaningar vi står inför, säger den nyvalde ordföranden i ett pressmeddelande.

Annons:

Vid fredagens bolagsstämma valdes Mikael Olsson till ny styrelseordförande för Roxx. 

– Vi ser verkligen fram mot ett spännande och givande samarbete, säger Jakob Andersson, vd för Roxx. 

62-årige Mikael Olsson har en lång bakgrund i trähusbranschen och har haft ledande befattningar inom olika husföretag i 30 år. Sedan två år tillbaka är han konsult och arbetar som seniorrådgivare åt ett antal företag. Han är även ordförande i Almi.

Mikael Olsson är uppvuxen i Gullringen och har en viss kännedom om Roxx sedan tidigare. 

– Min bild av Roxx är en mediebyrå som visat framgång un der lång tid. Företaget har mött olika utmaningar på ett bra sätt och gått från den analoga världen till digital teknik. Jag attraheras av bolag som arbetar med produktutveckling. Roxx HR-app är ett spännande exempel på steget in i framtiden, säger Mikael Olsson.

"Sökte extern styrelseordförande"

Vd Jakob Andersson vill också rikta ett stort tack till Lars Samuelsson för hans insatser i styrelsen under många år.

– Vi var ett gäng kollegor på Roxx som 2011 gick in och köpte Micael Glennfalks aktier i bolaget och då blev majoritetsägare. Vi var unga och oerfarna företagare och sökte därför en erfaren, extern styrelseordförande för att vägleda oss. På den vägen valdes Lars som ordförande i mars 2011. Med sitt lugn, sin erfarenhet och trygghet har han från ett externt perspektiv fått oss att lyfta blicken och se nya möjligheter för Roxx. Tillsammans har vi tagit viktiga steg framåt och mött nya utmaningar längs vägen, säger Jakob Andersson.

"Lärorikt uppdrag"

Lars Samuelsson säger så här om sina år som ordförande för Roxx.

– Det har varit ett spännande, utmanande och lärorikt uppdrag. Jag har kunnat tillföra min kunskap, vidgat vyerna för Roxx utifrån mina andra professioner och tillfört en högre nivå av strategiskt tänk. Roxx är ett spännande och dynamiskt företag med en stark vilja, med många duktiga medarbetare och stor entreprenörsanda. Det känns naturligt att nu släppa in nytt blod i styrelsen, säger Lars Samuelsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt