Annons:

Lokal entreprenör vill driva Burger King-restaurang

En lokal restaurangägare vill driva Burger Kings restaurang i Vimmerby. Inom ett år kommer allt vara klart, enligt kommunens näringslivschef. – Jag är väldigt optimistisk, säger Patrik Kinnbom.

Annons:

Dagens Vimmerby har tidigare skrivit om Burger Kings intresse att öppna en restaurang i Vimmerby. Nu kan vi berätta att snabbmatsjätten bytt spår. Det troligaste scenariot idag är att en lokal entreprenör och restaurangägare kommer att driva hamburgergigantens restaurang som franchisetagare åt dem. Anledningen är att Burger Kings franchisetagare i södra Sverige har för mycket att göra. 

– Burger King använder en agent som hjälper dem med etableringen och den agenten har en franchisetagare som de jobbar med på andra orter i södra Sverige, men den personen klarar inte av Vimmerby också, säger kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom. 

Vimmerby kommun har nu hittat en lokal entreprenör som vill driva restuarangen som franchisetagare. 

– Det är det spåret vi kommr att gå på. Vi ska knyta ihop de här två, deras franchisetagare med den lokala entreprenören. När den biten är löst är man mycket närmare målet. Sedan ska vi hitta någon som kan tänka sig att bygga. 

Den lokale entreprenören driver redan idag någonting i Vimmerby, men Kinnbom vill inte avslöja mer än så. 

– Det är en erfaren person, som är väldigt intresserad. Jag vill inte säga mer än att personen är väldigt intresserad. 

Väldigt intresserade

Redan under den första veckan i oktober hoppas Kinnbom att dessa båda ska träffas. 

– Vi jobbar på att styra upp kontakten. 

Hur intresserade är Burger King?

– Väldigt intresserade. De ser definitivt att det finns en marknad för det. 

Mellan Kalmar och Linköping via Vimmerby finns inte ett enda McDonalds, Burger King eller MAX. Närmast från Vimmerby ligger ett McDonalds i Västervik och ett Burger King i Eksjö. 

– Man kallar Vimmerby för en vit fläck på kartan. Det finns absolut ingenting i närheten och jag är säker på att det kommer funka. Om man tittar på Eksjö så är den oerhört välbesökt och det borde finnas en större marknad i Vimmerby egentligen. Jag är väldigt optimistisk, säger Patrik Kinnbom. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt