Annons:

Burger King:

Näringslivschefen Patrik Kinnbom och Burger King har olika syn på Burger Kings intresse av en etablering i Vimmerby. Foto: Burger King

Burger King: "Inga konkreta planer i Vimmerby"

Inom ett år tror näringslivschefen Patrik Kinnbom att Burger King har etablerat sig i Vimmerby. Men Burger King är mer återhållsamma. – I dagsläget finns det inga konkreta planer, skriver Burger Kings Ole-Erik Samseth i ett mejl.

Annons:

Kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom sade i förra veckan att det är nära med en etablering för snabbmatsjätten Burger King i Vimmerby. Men själva vill inte företaget säga att det är nära. 

– I dagsläget har vi inga konkreta planer på att öppna en Burger King-restaurang i Vimmerby, skriver Ole-Erik Samseth, företagets kommunikationsansvarige i Skandinavien, i ett mejl till Dagens Vimmerby. 

Men Samseth är medveten om att det förs en dialog med Vimmerby kommun. 

– Vi jobbar hela tiden med nya ställen runt om i Sverige och av och till är det kommuner eller fastighetsägare som hör av sig till oss. Jag vet att vi har haft kontakt med Vimmerby, men i dagsläget är de inte med på vår lista. 

40 jobb i Eksjö

Patrik Kinnbom tror att Burger King inte vill gå ut med något förrän det är helt klart. 

– Burger King använder sig av mellanhänder och det är danska killar jag har varit i kontakt med. De presenterar sedan förslagen för Burger King och enligt dem är det väldigt intresserade och vill gå vidare med Vimmerby. 

Under den här veckan ska näringslivschefen ta kontakt med dem. 

– Jag tycker att det vore otroligt kul, framför allt med tanke på hur många arbetstillfällen det skapar. I Eksjö har det gett 40 jobb och det beror på att det har gått bättre än prognosen. Jag tror att det skulle kunna gå väldigt bra här också, säger Kinnbom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt