Annons:

JÄTTEAVTAL KLART FÖR VIMMERBYFÖRETAG

Johan Hoffstedt är vd på Polyform Specialsnickerier i Vimmerby som precis gjort klart med ett samarbetsavtal med jättekoncernen Derome. Foto: Simon Henriksson

JÄTTEAVTAL KLART FÖR VIMMERBYFÖRETAG

Vimmerbyföretaget Polyform har gjort klart med ett mycket betydelsefullt avtal med jättekoncernen Derome. Nu behövs fler medarbetare i fabriken i Vimmerby.
– Vi är naturligtvis oerhört glada över att få till det här samarbetet, säger bolagets vd Johan Hoffstedt.

Annons:

Polyform är sedan länge specialiserat inom köksbranschen och har haft en enorm utveckling under det senaste decenniet. Idag blev det klart med nästa milstolpe. Bolaget har tecknat avtal med Derome Bygg & Industri om att leverera kök till deras projektmarknad. Avtalet är ett av de mest omfattande i bolagets historia. 

– Vi är naturligtvis oerhört glada över att få till det här samarbetet. Det både säkerställer sysselsättning och innebär att vi nu behöver stärka upp med fler medarbetare, säger Johan Hoffstedt, vd på Polyform.

Derome är ett familjeföretag i Halland som rymmer allt från skogsnäring till hustillverkning. Derome Bygg & Industri AB är koncernens största bolag och omsatte nästan fem miljarder förra året.

"Rätt värderingar"

Kök till projektmarknaden tillhör Polyforms kärnaffär och under de senaste åren har bolaget investerat kraftigt i ny teknik, vilket kortat ned ledtiderna.

– Vi utmanar det som är och tillsammans med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners utvecklar vi hållbara lösningar som håller idag och i framtiden. Polyform Specialsnickerier är ett företag med rätt värderingar och fokus på innovation, därför är det glädjande att vi nu har tecknat avtal med Polyform, säger Martin Axelsson, inköpschef Derome.

Polyform har cirka 35 medarbetare idag och har ökat med fyra-fem personer sedan semestern. Hoffstedt spår att bolaget behöver ytterligare arbetskraft fram till årsskiftet. 

– Det är lite högre tempo än normalt, men exakt vad det här avtalet innebär i volym är svårt att säga nu och vi får se vad konjunkturen drar med sig. Vi har ytterligare två avtal på sluttampen så jag gissar att vi dubblar vår omsättning 2023. Första leveransen till Derome är redan skickad och det strömmar in förfrågningar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt