Annons:

Jens vill utveckla sitt företag – nu letar han lokal

Jens Virtanen letar efter en lokal till sitt företag.

Jens vill utveckla sitt företag – nu letar han lokal

Jens Virtanen har drivit sitt blom- och odlingsföretag i fyra år. Tidigare i år valde han att öppna en självbetjäningsbutik. Nu letar han lokal i Storebro.
– Jag vill kunna bygga upp en butik, berättar han.

Annons:

Till vardags arbetar Jens Virtanen i en livsmedelsaffär i Vimmerby, men under 2018 valde han att starta sitt företag Planthuset i Storebro. Något som var rätt självklart för honom, eftersom han varit omgärdad av blommor ända sedan han var liten.

I början av året valde Jens Virtanen att öppna en självbetjäningsbutik i Storebro och nu tänker han ta nästa steg. Nu jagar han en ny lokal för att öppna en butik på allvar. 

– Från början hade jag tanken att jag skulle bygga eget, men den tanken blev för dyr när jag inte hade tillräckligt stort kundunderlag, säger Jens Virtanen.

Hur tänker du nu?

– Jag vill hitta en befintlig lokal som jag kan sälja blommorna i. Det behöver inte vara så stort, men tillräckligt för att kunna bygga upp en butik. Jag vill att den ska ligga i Storebro, men det finns inte jättemycket lokaler där, så jag letar just nu.

Kan det bli aktuellt i Vimmerby annars?

– Jo, det kan bli aktuellt. Men i första hand kollar jag i Storebro.

Nästa år

Jens hoppas kunna hitta rätt lokal och öppna sitt företag i lokalen under nästa år. 

– Det beror på vilken lokal man hittar och om det är färdigt direkt eller om man behöver renovera. Jag behöver räkna på det också, så det är inget som är helt hugget i sten.

Hans tanke är att bemanna butiken tre dagar i veckan minst.

– Jag ska jobba vidare på mitt jobb och det här blir som en sidogrej. Men det är ett företag och något jag brinner för. Jag kommer nog bemanna det kvällstid på vardagar och på helgerna kan man också bemanna det vissa tider. Under högsäsongen kan det bli ännu mer, men under de månader där försäljningen är lite svagare kommer nog butiken inte vara öppen lika ofta. Jag får se vartefter och det beror också på vad kunderna efterfrågar.

Just nu står han inför en intensiv julmånad.

– Jag har aldrig sålt julblommor så här seriöst tidigare, men i år ska jag satsa rejält. Jag kommer köra på med olika julgrupper och har självbetjäningsbutiken öppen. Jag har också fått hålla till en del i lokalen där Sko-Nisse låg tidigare. Jag ska vara där både nu på söndag, på Tomtenatta och Tomasmarknaden. Det är ju lite känsligt att stå ute med blommor på julen. Det är det som gör att man blir lite mer sugen på att hitta ett permanent ställe.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt