Annons:

Paret öppnar sin tredje restaurang – så många arbetstillfällen blir det

Det är Mari och Per Karlsson, ägare till Gamleby Bowling och Classic Bowl Vimmerby (Vimmerby Bowling) som tar över golfrestaurangen på Tobo GK. Foto: Lotta Madestam

Paret öppnar sin tredje restaurang – så många arbetstillfällen blir det

Det är Mari och Per Karlsson, ägare till Gamleby Bowling och Classic Bowl Vimmerby, som tar över golfrestaurangen på Tobo GK. En satsning som skapar flera nya arbetstillfällen.
– Det här känns spännande och väldigt trevligt, säger Mari.

Annons:

Paret fick förfrågan innan jul, om de var intresserade av att ta över restaurangen på Tobo Golfklubb i Storebro, vilket vår tidning var först med att berätta.

– Den som hade restaurangen tidigare skulle inte vara kvar och vi känner Mange (Magnus Hultgren, klubbens PRO, reds anmärkning) och då tänkte han på oss, berättar Mari i en paus från bestyren i bowlinghallen.

Parets tredje restaurang 

Det här blir parets tredje restaurang, där premiärdatumet i Storebro är satt till den 1 maj.

– Vi tänkte som så, att det är ju inte så mycket bowling under sommaren, utan det är ju vår lågsäsong, så det passade oss väldigt bra. Då fyller vi på med lite golf och restaurang där istället för på bowlinghallarna. Det känns väldigt trevligt att vi kunnat hitta någonting annat också, säger Mari Karlsson.

Kommer det här resultera i några nya arbetstillfällen?

– Ja, absolut det är vi tvungna till. Vi behöver ha flera anställda där ute, så det blir säkert fyra-fem nya arbetstillfällen för vi kommer ha öppet från omkring 8 på morgonen, golfare går ju ut tidigt så då behöver det finnas lite mackor och sådant, fram till 20-21 på kvällarna. Lite beroende på väder och hur många som kommer, säger Mari Karlsson och tillägger att man redan börjat annonsera efter personal.

Har ni själva något intresse av golf?

– Ja, vi spelar nästan allihop i familjen, inte fullt lika mycket nu sedan vi tagit över bowlinghallarna. Min man Per har spelat på Tobo många gånger, medan jag bara har gått med där. Jag har inte riktigt samma intresse som Per och grabbarna har.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt