Annons:

Första säsongen i restaurangen – så tänker de om fortsättningen

Ellen Frank, Josefine Rydström, Anna Rylander och Manar Mohamad är fyra av fem som jobbat i restaurangen under Mari och Per Karlssons första säsong på Tobo GK.
Foto: Lotta Madestam

Första säsongen i restaurangen – så tänker de om fortsättningen

I våras tog Mari och Per Karlsson över golfrestaurangen på Tobo. Nu har de satt punkt för första säsongen, som de summerar som bra – men de vågar inte lova en fortsättning så här direkt.
– Mycket talar för det, men vi har inte bestämt oss, säger hon.

Annons:

Per och Mari Karlsson är sedan tidigare ägare av bowlingrestaurangerna i Vimmerby och Gamleby. I våras fick de chansen att expandera, genom att ta över även Tobo GK:s golfrestaurang

– Vår säsong inom bowlingen slutar i början av maj, så det passade oss väldigt bra att utöka med en restaurang under sommarhalvåret, säger Mari Karlsson som nu har stängt golfrestaurangen för säsongen.

Hur har första året varit tycker du?

– Jag tycker att det gått som förväntat och det har varit roligt. Det har inte varit så mycket kvällsaktiviteter, men dagtid har det gått bra. Vi visste ju inte alls hur det skulle kunna bli, men jag tycker det blev bra, även om det dalat vissa dagar. Det är ju väderberoende det här också.

Fler än bara golfare

Det gläder henne att fler än bara golfspelare hittat till restaurangen, även om den ligger en bit utanför Storebro samhälle.

– Många har åkte en bit för att komma till oss, familjer som haft familjemiddagar i samband med att någon fyllt år exempelvis, och alla har varit nöjda och belåtna.

Hur tänker ni inför nästa år, blir det en fortsättning?

– Vi har inte bestämt oss till hundra, vi måste följa upp det hela. Mycket talar för att det blir en fortsättning, men vi vill titta över det lite till innan vi lämnar besked, säger Mari Karlsson.

Som mest fem personal 

Mari och Per Karlsson inledde med två anställda och utökade styrkan med extra personal på timmar under högsäsongen.

– Som mest har det varit fem personal i restaurangen, när det gått åt några extra händer.

Nu har som sagt golfrestaurangen stängt och i mitten av augusti återöppnade makarna bowlingrestaurangen, Classic Bowl Vimmerby.

– Nu tar vi med oss både Anna (Rylander) och Josefine (Rydström) till Vimmerby, så fortsätter de sin anställning här istället, säger Mari Karlsson.

Anna Rylander har varit ansvarig för restaurangen, hon är nöjd med hur första säsongen varit.

– Det har varit riktigt roligt att jobba här, jag tar med mig många roliga och fina händelser här ifrån, sa Anna som var lite rörd när hon och kollegorna tackade för sig.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt