Annons:

Utvärderar första tiden med eget café – nu ser Anna fram emot turistsäsongen

Sonja Vujovic tog en fika ihop med kollegan Adriana Guerrero, båda Vimmerby. Så här i semmeltider har Anna Rixman gjort en egen semla på rostade solrosfrön, vaniljpulver, grädde och florsocker. Foto: Lotta Madestam

Utvärderar första tiden med eget café – nu ser Anna fram emot turistsäsongen

I september kunde Anna Rixman äntligen öppna Green Fika, sedan hon renoverat före detta Rosenkransens lokaler på Stora Torget.
Nu ser hon fram emot att få driva sitt café i centrum under turistsäsongen – vilket var tänkt från början.

Annons:

Planen från allra första början var att Anna Rixman skulle kunna öppna Green Fika i centrum under vårkanten efter två somrar i Gästgivarehagen.

– Allting tog längre tid än jag tänkte, så det hann bli september innan jag öppnade och då hade vi missat hela turistsäsongen. Och det kanske var bra det på ett sätt. Att öppna mitt i hade nog inte varit så bra och nu har jag haft möjlighet att jobba in mig lite, säger Anna Rixman under lördagen.

Hur vill du utvärdera satsningen?

– Jag tycker att det varit bra. Idag exempelvis har jag haft 20-25 kunder. Det vore skönt om det kom några fler, men jag brukar tänka som så, när det inte varit fullt så mycket folk som jag kanske hade hoppats, att alla som kom tyckte att det var jättegott och mysigt och de är positiva till att det är veganskt och glutenfritt, även om alla som kommer förstås inte är allergiska eller veganer, skyndar hon sig att tillägga.

– Samtidigt märker jag att det fortfarande är många som inte känner till att jag öppnat, de vet inte om att det finns ett café i den här lokalen, så jag måste satsa lite hårdare på marknadsföringen. Jag tänker att det tar ett tag att arbeta in sig.

Träffas utöver jobbet

Sonja Vujovic från Vimmerby är stammis och kallar sig själv ”gottegris”, med ett leende på läpparna. Idag har hon ätit soppa.

– Jag handlade av Anna på Näs julmarknad 2021 och har varit här sedan första dagen Green Fika öppnade. Jag tycker det är väldigt bra här, det är inte alltid det är så saftigt och gott när det är glutenfritt. Sedan vill jag dessutom stötta att det är lokalt och veganskt. Det är inte alltid så lätt att hitta.

Äter hon inte på plats köper hon med hem. Idag blev det en fika ihop med kollegan Adriana Guerrero, Vimmerby.

– Det är skönt att umgås lite efter jobbet, vid sidan av arbetet, säger Adriana Guerrero.

Vill uppleva turistsäsongen

Nu har Anna inlett vårsäsongen, med en stark längtan efter att äntligen få möjlighet att driva sitt café under turistsäsongen.

– Jag har ställt in mig på att jag kommer få jobba mycket, det hoppas jag i alla fall. Hellre det än att gå runt och rulla tummarna och så vore det ju skönt om det kom in lite extra slantar.

När Green Fika öppnade kände Anna Rixman att det hade varit så mycket med renoveringen och allt som behövde göras för att komma i ordning, så hon hade öppet varannan helg fram till årsskiftet. Nu varje helg, men bara fredag-lördag.

– Redan från allra första början, när jag bestämde mig för att satsa på ett café, ville jag att det skulle vara öppet söndagar, för att möjligheten skulle finnas att ta en fika även då. Men jag har märkt att det inte kommer så många kunder när inte butikerna är öppna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt