Annons:

KLART: DÅ SLÅR NYA BRYGGHUSET UPP SINA PORTAR

Nina Eklund är restaurangchef för Brygghuset som nu är redo att slå upp sina portar efter ett halvårs renovering. Foto: Brygghuset/privat

KLART: DÅ SLÅR NYA BRYGGHUSET UPP SINA PORTAR

Försenade leveranser och dataintrång har gjort att Brygghusets nyöppning har skjutits fram. Nu är dock premiärdatumet satt och det ligger bara fåtalet dagar bort. Men än återstår mycket jobb.

Annons:

För drygt ett halvår sedan stängde restaurang Brygghuset i Vimmerby inför den omfattande renovering som då låg framför dem.

I går kunde man öppna sin lunchservering, och nu är datumet även satt för när den ”nya” restaurangen kan öppna. Fredag 28 april är det som gäller, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

Bråda dagar

Förhoppningen var att kunna öppna betydligt tidigare, men leveranstrassel och dataintrång har gjort att man har fått skjuta fram det. Med en och en halv vecka kvar till nyöppningen är det bråda dagar. Allt byggarbete är visserligen klart, men interiört är det mycket kvar att fixa.

– Bokningen till nya restaurangen är redan öppen och det har faktiskt börjat strömma in bokningar från folk som säkert bara vill prova, vilket är jätteroligt, säger restaurangchefen Nina Eklund till VT.

"Igenkänningsfaktor och trygghet"

Uppemot 100 gäster kommer få plats i den nya restaurangen, och för dessa väntar en helt ny meny.

– En meny där det både finns igenkänningsfaktor och trygghet och ett utbud av lite nya och spännande grejer som gör att man har möjlighet att upptäcka något nytt. Vi får känna av lite längs resans gång vad som fungerar bäst hos gästerna. Eftersom vi är en restaurang med anslutning till Åbro Bryggeri vill vi också gärna vända oss till den rena dryckesgästen. Därför har vi valt att satsa på lättare tilltugg och vi har en väldigt fin snacksmeny, säger köksmästaren Albin Rydquist till Vimmerby Tidning.

Vi har sökt Nina Eklund.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt