Annons:

  • Efter alla förseningar – nu laddar Brygghuset för nyöppningen

    Nu laddar Brygghuset för öppningen av sin helt nya restaurangdel. Här är hon tillsammans med Jenny Arnberg och Andrea Grönqvist. Foto: Simon Henriksson

  • Efter alla förseningar – nu laddar Brygghuset för nyöppningen

    Nina Eklund är ny pub- och restaurangchef för Brygghuset.

  • Efter alla förseningar – nu laddar Brygghuset för nyöppningen
  • Efter alla förseningar – nu laddar Brygghuset för nyöppningen

    "Det kommer bli fantastiskt", säger Nina Eklund.

Efter alla förseningar – nu laddar Brygghuset för nyöppningen

Det har dragit ut på tiden. Nu är det nära. Den 28 april slår Brygghuset upp portarna till sin nya restaurang.
– Det kommer bli fantastiskt, säger restaurang- och pubchefen Nina Eklund.

Annons:

Trogna läsare har läst om det många gånger. Det var redan för ganska exakt ett år sedan som nyheten om att Brygghuset intill Åbro Bryggeri skulle få en helt ny restaurangdel.

Inför den stora restaurangrenoveringen valde man att slå igen helt och hållet den 1 oktober 2022. För en tid sedan återöppnade man för lunch, men kvällsdelen har fortsatt varit stängd. Tanken intialt var att öppna i slutet av mars.

Nu, efter flera förseningar, har man ett datum. Den 28 april är det dags för nyöppning.

– Det har varit en väldigt lång process, men nu är det nära och det känns jättebra. Det är bara att jobba framåt de sista dagarna för att få allt på plats, säger Nina Eklund, som är relativt färsk som restaurang- och pubchef.

Innan öppningen för allmänheten fredagen den 28 april. Före dess blir det en form av vip-kväll med inbjudna gäster.

– Det är det vi jobbar mest med nu, berättar Nina Eklund.

Vad återstår nu?

– Vi inväntar några mindre leveranser, men allt har ju varit försenat. Det ska komma nu de närmaste dagarna.

90 till 100 platser

Just leveransbekymmer har varit ett återkommande inslag i att öppningen dragit ut på tiden. Under påskveckan drabbades bryggeriet av ett ransomware-angrepp som även slog ut Brygghuset.

– Allt stod stilla i en hel vecka och det gjorde att det försenades ännu mer. Men byggarbetet har det jobbats hårt med och man har jobbat ifatt allt snabbt. Jag vill verkligen ge dem en eloge. 

Det mesta i den gamla mikrobryggeridelen är klart för att vara restaurang, men en del förberedelser är kvar. Det handlar om lite mindre inredningsdetaljer.

– Det kommer bli fantastiskt. Det är så fint och ljust. Vår förhoppning är verkligen att gästerna ska känna "wow" och tycka att det är väldigt modernt, säger Nina Eklund.

Hur många platser blir det?

– Det handlar om mellan 90 och 100 gäster när det är som mest.

Lär bli fullsatt

Och det ser ut att bli fullsatt redan på premiärkvällen.

– Bokningsläget ser jättebra ut, så det kommer verkligen bli spännande. Allt är nytt, så vi hoppas verkligen att allt kommer fungera som vi vill. 

Vad händer med de befintliga delarna?

– De kommer finnas kvar och vi har tillstånd på alla. Behövs det kommer vi använda även dem, men fokuset kommer vara på den här nya delen. Vi öppnar för lunchen här också nästa måndag. 

Om själva menyn vill man inte avslöja för mycket, men det är en mix av både igenkänningsfaktor och nya, spännande rätter.

– Vi både tror och hoppas att det här kommer bli jättebra. Vi ska även få till en jättefin uteservering i sommar. Det jobbas på den och det kommer verkligen bli toppen.

Hur ser det ut personalmässigt?

– Bra. Köksdelen är helt klar och även när det gäller serveringsdelen är allt tjänster tillsatta snart. Sommarpersonalen börjar sätta sig också, så vi kommer bli ett bra gäng som kan jobba ihop oss och skapa en vi-känsla tillsammans, säger Nina Eklund som haft en intensiv start på sitt nya jobb. 

Åbro Bryggeris vd Henrik Dunge har tidigare inte velat säga mer än att det rör sig om x antal miljoner i investeringskostnad. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt