Annons:

  • Café öppnar snart efter omfattande renovering – namnbytet skrotas

    Wael Tamer har hållit Konditori Paris stängt i flera månader. Nu har lokalerna genomgått en totalrenovering och caféet öppnar inom en snar framtid. Foto: Ossian Mathiasson

  • Café öppnar snart efter omfattande renovering – namnbytet skrotas

    Tak, väggar, vatten, avlopp och belysning har gjorts iordning under de senaste månaderna. Foto: Ossian Mathiasson

  • Café öppnar snart efter omfattande renovering – namnbytet skrotas

    Det blir inget namnbyte utan caféet kommer även fortsättningsvis heta "Konditori Paris". Foto: Ossian Mathiasson

Café öppnar snart efter omfattande renovering – namnbytet skrotas

Konditori Paris i Vimmerby har genomgått en omfattande renovering och öppnar inom kort. 
– Jag hoppas att jag kan öppna på torsdag, annars blir det veckan därpå, säger caféägaren Wael Tamer. 

Annons:

Den omfattande renoveringen och uppfräschningen av Konditori Paris i centrala Vimmerby påbörjades i mars. Caféägaren Wael Tamer visste initialt inte hur länge han skulle behöva hålla stängt men det har dragit ut på tiden. 

Nu, flera månader senare, är tanken att caféet ska öppna igen. Torsdagen den 8 juni är satt som preliminärt öppningsdatum.  

– Jag hoppas det, men det kanske blir veckan därpå eftersom jag väntar på en leverans som behöver komma innan jag öppnar. Jag har fått ett mejl om de har problem med leveransen. Många gamla kunder kommer fram till mig och frågar när jag ska öppna, säger Wael Tamer. 

Inget namnbyte

Förra vårens svåra vattenläcka ledde till att det läckte mycket vatten från taket och in i caféet som tvingades stänga. Tak och väggar kom till skada och har nu gjorts iordning och det gäller även belysning, el, vatten och avlopp.  

– Caféet är nu större och bättre och känns lyxigare. Många saker har blivit bättre. Tidigare var det massa problem och nu känns det skönt att det har ordnat sig, säger Wael Tamer.

Renoveringen har kostat ungefär 1,5 miljoner kronor. Fastighetsägaren Vendus från Stockholm tar en stor del av notan medan Wael Tamer betalar 300 000-400 000 kronor.  

Dagens Vimmerby berättade i maj att Wael Tamer hade planer på att byta namn på caféet till Barista Café & Bistro. Han har ångrat sig och behåller Konditori Paris. 

– Det var många som skrev till mig och kom fram till mig på Ica när de hade läst att jag hade planer på att byta namn och sa att jag inte skulle byta namn. Det blir samma namn men loggan är både ny och fräschare, säger Wael Tamer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt