Annons:

Kanonsommar för Vimmerbys boendeanläggningar: ”All time high”

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Kanonsommar för Vimmerbys boendeanläggningar: ”All time high”

Den absoluta högsäsongen för turismen i Vimmerby har nått sitt slut för detta år. Därför passade vi på att stämma av med boendeanläggningarna i staden hur de har haft det. De var helt eniga; det har varit en kanonsommar, med flera slagna rekord.

Annons:

Underbart är kort, sägs det ju. Ur ett turismperspektiv i Vimmerby ganska exakt 2,5 månader kort. Den absoluta högsäsongen är över och boendeanläggningarna i staden kan nu summera sommaren. Och de verkar överens allihop; det har varit något utöver det vanliga i år.

Så här säger de:.

Hampus Thorstensson, Vimmerby camping:

Sett till antalet boende och besökare har det varit helt fantastiskt. Vi har haft fler gäster än någonsin som har bott på anläggningen.

Under juli hade vi en ökning jämfört med förra året, som är vårt rekordår, med fem procent på antalet boende. Och då var det ändå fullbelagt 2022, men i år har vi bland annat fler campingtomter, glampingtält och en annan struktur på tältområdet.

Vår junimånad var 16% bättre än förra årets, och vi räknar med att vår omsättning kommer öka med bortåt 15 procent – liksom boendet är det absolut all time high. Tyvärr äts en stor del upp av inflationen, men vi kommer ändå öka vår vinst jämfört med 2022.

Vi mäter även gästnöjdheten så noga vi kan, och även där är det positiv läsning där vi i år har mött en ännu nöjdare publik. Men visst finns det små besvikelser också. Det dåliga vädret har märkts i både glasskiosken och matbutiken, speciellt under de stora veckorna 27-31, och det är inte lätt att locka folk till en badstrand när ens tankar mer går till skridskoåkning och isbjörnar.

Satsningen på restaurangen och luncherna har slagit väl ut – det kommer vi bygga vidare på till nästa år.

Om man ska sammanfatta sommaren på Vimmerby camping kan man beskriva den som otroligt bra.

Staffan Samuelsson, Oxgården:

Det har gått jättebra för oss i sommar. Vi har varit fullbokade i princip hela högsäsongen och fram till helgen som kommer, sedan börjar det bli lite mindre. Även verksamhetsmässigt har det funkat jättebra, så vi är fantastiskt nöjda.

Man kan ju inte bli mer än fullbokad och det är vi varje år, men i år är det extra roligt eftersom det känns som att säsongen kommer bli längre. Vi hade en väldigt bra försäsong och det känns som att det bokar på bra även under de sista veckorna i augusti, det är många tyskar och danskar som kommer då.

Nu är det bara att hoppas att vädret vänder, men trots det dåliga vädret har vi faktiskt inte haft särskilt många avbokningar. Det känns som att de som har bestämt sig åker hit i alla fall, medan det kanske är spontanbesökarna som avstår på grund av kyla och regn.

Johan Qvarnström, Vimmerby vandrarhem:

Vi har haft en jättebra sommar. Vi var supernöjda med förra sommaren, men den här har varit ytterligare lite bättre. Under hela juli och fram till nu så har vi i princip haft våra 19 rum fullbokade. Jag tycker även att det ser ljust ut inför hösten.

Anneli Rimås, Björkbacken:

Trots det väder vi haft och det ekonomiska läge som råder så verkar det som att folk verkligen vill göra något på sin semester. Med tanke på kronans minskade värde har nog väldigt många stannat i Sverige, och vi har haft en jättebra sommar – bra beläggning och i paritet med våra bästa år.

Vi har ju fyra olika boendeområden, och det vi ser som har ökat allra mest är stugbyn. Framför allt hade vi en fantastisk junimånad, och kanske är det så att turister väljer ett lite billigare boende i dessa tider.

Det är jätteskönt att vara tillbaka till där vi var innan pandemin och att kunna mäta oss med den starka förra sommaren. Kul också att Vimmerby bara blir en allt starkare sommarstad och attraktivt besöksmål.

Martina Andersson, Vimmerby stadshotell:

Vi har haft det jättebra i sommar. Vi red vidare på vår kanonstart på året där vi gjorde vår bästa januari-maj någonsin. Juni och juli var som innan pandemin, med ungefär 80-procentig beläggning i juni och 100 procents beläggning i juli, och även augusti ser riktigt bra ut. Det känns också som att säsongen kommer bli längre i år med flera fina stundande helger.

Även restaurangen har fått ett lyft – trots att vår yttre uteservering var i stort sett öde under hela juli på grund av vädret. Men folk flyttade in i stället, vi har både haft fler besökare och en högre snittnota än förra året. Sammantaget är vi supernöjda med sommaren.

Vi har sökt ansvariga på Hotell Ronja men inte lyckats få någon lägesrapport därifrån. Dock känns det väl sannolikt att tro att det inte skiljer sig så värst mycket från konkurrenterna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt