Annons:

Här finns Sveriges bästa honungsdestination:

Tillsammans med Caroline Eriksson driver Lars Johansson, längst till höger, Skogens Honung i Flohult. Foto: Sara Åstrand

Här finns Sveriges bästa honungsdestination: "Vi är superstolta"

Under tisdagen utsåg organisationen Svenska Bin och Biodlingsföretagarna flera pristagare. En av dem är Skogens Honung i Flohult.

Annons:

Det var i kategorin "Destination" som Skogens Honung i Flohult kammade hem priset. Svenska Bin och Biodlingsföretagarna lanserade utmärkelsen 2022 för att utmana och inspirera butiker runt om i landet.

"Hos Skogens Honung i Flohult har Lars och Caroline ett härligt sommarkafé med delikatesser som honungsglass och bakverk som ljunghonungstosca. De sprider kunskap om biodling genom andelsodling och bisafari och erbjuder många olika sorters honung från säsongens skördar. Flera av deras honungar har prisats som världens finaste vid London International Honey Awards", går det att läsa i motiveringen. 

Ägarna till Skogens Honung är förstås väldigt glada över utmärkelsen.

– Vi är superstolta över detta pris som är ett fint kvitto på vårt unika utflyktsmål ute i Flohult, säger Lars Johansson som dessvärre inte kunde närvara vid prisutdelningen.

Honungscaféet startade i liten skala 2012 och har med åren fått en stor och trogen kundkrets.

– Återkommande gäster är det finaste betyget, men ett sådant här pris sätter lite extra guldkant och ger energi till att fortsätta jobba.

Caféet är nu stängt för sommarsäsongen men kommer hålla öppet 11 och 12 november för honungssmaksprovningsevent. Även första och andra advent håller man julöppet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt