Annons:

Företag utökar och skaffar lokal i Vimmerby:

Maskinparken utökar med ytterligare en anställd och skaffar lokal på Älåkragatan i Vimmerby. Johan Rydéns nya arbetskollega heter Emil Karlsson. Foto: Privat

Företag utökar och skaffar lokal i Vimmerby: "Mål om att växa ytterligare"

Johan Rydén etablerade Maskinparken i Vimmerby i våras. Nu är personalstyrkan utökad med en servicetekniker och företaget har flyttat in i lokaler på Älåkragatan. 

Annons:

Vimmerbybon Johan Rydén jobbade på Mek & Maskin i elva år innan han startade en Vimmerbyavdelning för Maskinparken, en stor återförsäljare av park- och gatuvårdsmaskiner i Sverige, i våras. Maskinparken är numera etablerade på tio platser i Sverige.

Nu har Maskinparken skaffat lokal i Vimmerby för att ha möjlighet att serva och reparera diverse olika maskiner. 

– Grunden för all försäljning är en snabb och tillförlitlig service vad gäller maskinerna som vi säljer till bland annat kommuner och fastighetsbolag. För att lyckas med försäljningen behöver man ha en bra serviceorganisation som vi håller på och bygger upp, säger Johan Rydén. 

Johan Rydén har under uppstarten haft ett kontor där han har skött försäljningen. Nu har företaget även en bas för verksamheten. Startskottet i den nya lokalen gick den 1 november. 

– Vi har etablerat oss i en industrilokal på Älåkragatan (Nordiska Fanérfabrikens gamla område) och är granne med bland annat Älö Trä och Tomas Tak & Bygg. Det är ett kluster av företag och företagare som jobbar tillsammans och i det långa loppet kommer vi kunna dra fördelar åt alla håll av våra kompetenser. Nätverk kan man inte få för mycket av.

Ny servicetekniker anställd

Maskinparken har utökat personalstyrkan från en till två. Johan Rydéns nya kollega är serviceteknikern Emil Karlsson. 

– Jag skulle säga att det är en av traktens bästa mekaniker/tekniker. Han är specialiserad på grönytemaskiner och det är ganska mycket komplexa grejer som händer med bland annat större gräsklippare, redskapsbärare, kompaktlastare och elfordon. Emil är mobil och till stor del ute bland kunder, men vissa jobb är så pass stora att man vill sköta det på hemmaplan. 

Finns det tankar på att utöka personalstyrkan ytterligare?

– Vi har såklart mål om att växa ytterligare och det finns inom överskådlig framtid plats för en tekniker till. Det kommer krävas mycket jobb för att kunna etablera 50 procent till av personalstyrkan. 

Hur vill du summera företagets start i Vimmerby?

– Det har varit mycket arbete, men den har varit ganska lyckosam. Man får så ett år och skörda nästa år och jag tror att vi – rent omsättningsmässigt – kommer växa ytterligare under nästa år. Om man lyckas få med sig vinsten i samma utsträckning som tidigare så har man en bas för att kunna hantera en anställd till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt