Annons:

Butiksägaren om sorgliga beskedet:

Mattias Sandh driver affären i Gullringen. Foto: Arkivbild

Butiksägaren om sorgliga beskedet: "Jobbigt för hela Gullringen"

Skolan är hotad, affären har det svårt – och nu varslar Boklok för tredje gången på ett år.
– Det är väldigt tungt att vara Gullringsbo just nu, säger Mattias Sandh, som driver Handlarn på orten.

Annons:

115 anställda varslades från Boklok under 2023. Det här året börjar lika tungt. Boklok varslade på torsdagen hela 65 anställda om uppsägning vid sin fabrik i Gullringen. 

Blir varslet genomfört fullt ut kommer inte många anställda finnas kvar på hustillverkaren i Gullringen. 

Mattias Sandh, som driver affären Handlarn i Gullringen, kände inte till det senaste varslet när vi når honom, då han varit på sitt andra jobb hela dagen. 

– Fy, fasen vad tråkigt. Det här var inte vad man hoppats på, säger Mattias Sandh. 

Överlag finns en stor oro i samhället, menar han.

– Just nu är det rätt jobbigt för hela Gullringen. Skolans framtid är på tal, affären går dåligt och så kommer det här också. Det blir mer och mer med skolan känns det som och just nu är det tungt att vara landsbygdsbo och framför allt i Gullringen, suckar Mattias Sandh. 

"Jättetråkig nyhet"

Att Boklok skulle varsla för en tredje gång hade han inte väntat sig. 

– Det enda jag har hört om är tillströmningen av jobb. Förr eller senare finns ju risken att det blir så här, men det är inte vad vi hoppats på. 

Mattias Sandh har alltid varit Gullringsbo och var med på den tiden när Gullringshus lades ned. 

– Därför är det här en jättetråkig nyhet att höra för Gullringsborna, som vuxit upp på nytt efter Gullringshus. När fabriken försvann var det begravningsstämpel i samhället, men jag kan bara hoppas att det inte går lika långt den här gången. Jag vet inte hur Boklok och koncernen tänker, men det ser väl inte ut som det ska bli så ljust det närmaste halvåret heller. Vi är nog på väg mot det sämsta kvartalet hittills. 

"En väckarklocka"

Affärsinnehavaren har länge vittnat om svårigheterna att hålla butiken vid liv. Ett sådant här besked ökar inte möjligheterna. 

– Jag är i det valet redan nu, om jag ska fortsätta. För Gullringsborna, som inte jobbar på Boklok eller har barn i skolan, är affären ändå inte prioriterad. Så jag kanske måste göra det här valet ändå. Jag har stamkunder, men det räcker inte att man köper en grädde eller en ask cigaretter. Jag hoppas att det här kan bli en väckarklocka för att vi ska få behålla det ena efter det andra och att Boklok reser sig. Skolan kommer jag slåss för ända in i slutet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt