Annons:

Ägaren efter konkursbeskedet: ”Haft ångest under en längre period”

Holmbergs Bygg & Montage AB försätts i konkurs. Foto: MostPhotos

Ägaren efter konkursbeskedet: ”Haft ångest under en längre period”

Holmbergs Bygg & Montage AB försätts i konkurs. Nu berättar ägaren Christian Holmberg om vad som ligger bakom det. 
– Orsaken till konkursen är en kombination av att ett husföretag inte betalar för sig samt att det är arbetsbrist, säger ägaren Christian Holmberg. 

Annons:

Christian Holmberg startade eget företag inom byggbranschen hösten 2019. Holmbergs Bygg & Montage har under de senaste fyra åren utfört diverse olika typer av till- och ombyggnationer. 

På måndagsförmiddagen kom beskedet att Holmbergs Bygg & Montage går i konkurs. 

– Orsaken till konkursen är en kombination av att ett husföretag inte betalar för sig och det rör sig om en ganska stor summa pengar. Det är också arbetsbrist och man har märkt att det har varit en nedgång. Ser man längre fram är jag säker på att det hade vänt för oss om vi bara hade fått våra pengar och då hade det inte varit några bekymmer. Med tanke på att de inte betalar och vi har varit tvungna att takta ner så gör det att skulderna ökar ännu mer. Jag såg ingen annan utväg nu, säger Christian Holmberg. 

Vad kan du berätta om tvisten med husföretaget?

– Från början kom byggledaren med en beställning om att vi skulle göra två husgrunder innan leverans av hus. Då hade inte vi tagit del av några kontrakt och godkänt summorna. Jag sa till byggledaren att vi inte kan göra husgrunderna om vi inte har något kontrakt. Byggledaren sa ”gör dem bara så löser vi det sen”. Jag fakturerade på löpande debitering på båda husgrunderna och vi fick betalt. När husen levererades kom kontrakten och då var de fel. Jag pratade med byggledaren och sa att det inte stämde och att det inte var vad vi hade kommit överens om. Då var det samma sak igen, byggledaren sa ”skriv på, skriv på” och då löser vi det sen. Tyvärr tänkte jag att vi löser det sen och litade på honom. Det skulle jag inte ha gjort.

"Haft ångest och mått jäkligt dåligt"

Det var i oktober som Holmberg såg åt vilket håll det började barka iväg. 

– Då var det bara ett mirakel som kunde rädda oss. Vi har visserligen haft rätt mycket som vi har varit med och räknat på och hoppats på att få in men det var andra företag som låg billigare och fick jobben. 

Christian Holmberg har tre anställda i företaget och personalen fick kännedom om konkursen i fredags. 

– Jag har haft ångest och mått jäkligt dåligt under en längre period. Jag tycker inte om att ligga med skulder hos folk. Jag vill gärna göra rätt för mig. Det är också en orsak som har gjort att jag har mått jäkligt dåligt med tanke på att jag inte har kunnat betala för mig ordentligt i tid.

Vad händer nu?

– Jag håller på och pratar med konkursförvaltaren nu. Alla tillgångar ska säljas av för att kunna betala av skulderna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt