Annons:

Paret har startat eget företag – berättar om planerna

Emanuel "Manne" Lindström och Annie Persson har startat egna företaget LiMa Home & Garden, som registrerades hos Bolagsverket på onsdagen. Foto: Privat

Paret har startat eget företag – berättar om planerna

Annie Persson och Emanuel Lindström från Storebro har startat eget företag med både Småland och Östergötland som upptagningsområde. Nu kan han berätta mer om parets planer.

Annons:

Manne Lindström, som han hellre kallas, har varit anställd på ett företag i Jönköping i sex år. Istället för att driva en filial har han och sambon Annie Persson startat egna företaget LiMa Home & Garden AB, som i huvudsak ska ägna sig åt installation av robotgräsklippare, men också en del försäljning av robotar.

– Jag och min tidigare arbetsgivare väljer att dela på oss helt enkelt. Eftersom de inte har någon annan verksamhet i det här området och att jag är den som hållit i hela robotdelen i företaget så är överenskommelsen att jag får ta med mig mina redan befintliga kunder och avtal jag knutit. Så fortsätter de med snickerier och markberedning som de är stora på idag, berättar Manne Lindström.

Stort upptagningsområde

Han har utgått från hemmet, precis på gränsen mellan Vimmerby och Hultsfreds kommun, och har arbetat långt utanför närområdet, med en kundstock över egentligen hela Småland och Östergötland.

– Jag ska även ägna mig åt hemmafix, jag har redan en del äldre kunder som vill ha hjälp med olika saker inom- och utomhus. Jag är också utbildad i trädbeskärning, så jag håller på rätt mycket med trädgårdsarbete hos kunder i närområdet sedan tidigare.

En del som kan växa

Det finns ytterligare en del i företaget där Manne Lindström ser stor potential att växa.

– Jag har några tyskar med sommarstuga, där jag är som lite fastighetsskötare kan man säga. Där jag även har kontakt med hantverkare och andra, så när ägarna kommer är allt i ordning, så de bara kan ha semester. Det är en bit jag kommer försöka utveckla, så det blir ett riktigt ben att stå på.

Vad får er att våga starta eget företag i dessa kärva tider?

– Det är framför allt att jag redan har en kundstock och får avtal med firmor i de större städerna, där jag anlitas för installationen av robotgräsklippare i det här upptagningsområdet, säger Manne Lindström och fortsätter:

– Så jag ser faktiskt inga som helst problem om jag ska vara helt ärlig. De tjänsterna som erbjuds till kunderna kostar inga stora pengar eftersom det är RUT-avdrag på väldigt mycket jag gör. Då är snarare försäljningen av nya robotgräsklippare den stora utmaningen med tanke på att folk håller hårdare i sina pengar numera.

Kurvan har gått stadigt uppåt

Sambon Annie Persson har ett befintligt jobb redan, så i dagsläget kommer hon sköta den administrativa delen. 

– Min kurva, när jag drivit filialen, har gått stadigt uppåt, så förhoppningen är att det ska växa så pass att vi båda kan jobba i företaget, säger Manne Lindström som räknar med att man ska vara igång på allvar om ett par veckor.

– Ganska precis till trädbeskärningssäsongen börjar, beroende på väder.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt