Annons:

Starkt namn blir ny ordförande för modekedjan från Vimmerby

Malin Winbom är ny ordförande för Sandströms. Foto: Privat

Starkt namn blir ny ordförande för modekedjan från Vimmerby

Sveriges äldsta familjeägda modehus, Sandströms, har värvat en ny ordförande. Det rör sig om Svensk Handels tidigare vice vd Malin Winbom.

Annons:

Förra året firade Sandströms hela 100 år och om det rapporterade vår tidning flera gånger. Bland annat i en lång intervju med Mikael och Mikaela Sandström, vilken du kan läsa HÄR

Nu står det klart att Michael Sandström AB fått en ny styrelseordförande. Det rör sig om Malin Winbom som nu tar över ordförandeklubban för den anrika modekedjan, som har totalt tio butiker i Sverige.

Tills augusti 2023 var Malin Winbom vice vd för arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Hon har också en bakgrund som vd för Svensk Digital Handel och Svensk Handel Juridik samt har varit ordförande för HUI Research och Swedish Fashion Council. 

Hon har tidigare också arbetat som advokat på Vinge Advokatbyrå. 

– Jag ser fram emot att få vara ordförande för ett modeföretag som Sandströms med sin 100-åriga framgångsrika historia. Det är ett företag som vilar på sin tradition att ständigt förändras, säger Malin Winbom i en kommentar.

"Mycket kunnande"

Mikael Sandström, som äger modekedjan Sandströms, säger att han är oerhört glad över att Malin tackat ja till uppdraget. 

– Med sin kompetens kommer hon att tillföra enormt mycket kunnande till företaget, säger Mikael Sandström.

På stämman omvaldes också Jonas Arnberg, Pär Johansson, Joakim Holmstrand, Pär Frankenius, Mikaela Sandström samt Mikael Sandström. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt