Annons:

Lokal butikschef med på ärofylld lista – ”Fantastiskt kul”

Johanna Silvärn från Hultsfred och ursprungligen från Vimmerby har tagit plats på listan över unga talanger inom dagligvaruhandeln. Foto: Privat

Lokal butikschef med på ärofylld lista – ”Fantastiskt kul”

Johanna Silvärn, 28, från Hultsfred är den första i föreningen som driver två Coopbutiker samtidigt. Nu har hon tagit plats på den prestigefyllda listan med unga talanger inom dagligvaruhandeln – kanske tack vare sitt motto.
– Fantastiskt kul, är hennes spontana kommentar.

Annons:

Vår tidning lyckas få en pratstund med Johanna Silvärn, född och uppvuxen i Vimmerby, under lunchen på en av årets största försäljningsdagar.

Så det är en minst sagt hektisk dag. I synnerhet som hon är chef för två Coopbutiker samtidigt, i Fårbo och Figeholm.

Den här dagen kan hon också glädjas över att hon tagit plats på Dagligvarunytts lista över unga talanger, under 35 år inom svensk dagligvaruhandel som spås en lysande framtid. Energi, driv, målmedvetenhet är egenskaper som präglar stjärnskotten.

– Den presenteras varje år sedan tre år tillbaka och i år är det 68 personer som lyfts fram i listan. Den omfattar talanger från alla kedjor inom hela dagligvarubranschen, berättar Johanna Silvärn.

Vad är din spontana kommentar till att du tagits plats där?

– Det känns fantastiskt kul, det är i hård konkurrens. Det är inte bara butiksunikt, utan det finns de som jobbar med inköp, på kontor, de som grundat sina egna bolag och diverse annat.

Vad tror du blivit avgörande för att du hamnat på listan?

– Jag vet att det är tre personer som nominerat mig, därigenom hamnade jag på den här listan. Men jag vet inte vilka det är än, det kan vara kollegor eller kunder. Jag försöker luska lite i det, säger hon och skrattar.

”Chef när jag behöver vara chef”

Därför vet hon heller inte varför just hon nominerats, men hon har ett par egna tankar.

– Jag brukar gå in med inställningen att jag är chef när jag behöver vara chef, där emellan är jag som vilken medarbetare som helst i butikerna. I och med att jag även är den första i föreningen som driver två butiker samtidigt, så är det också lite utmärkande.

Många års erfarenhet

Johanna Silvärn har många års erfarenhet inom Coop, även om hon är relativt ny i Fårbo och Figeholm där hon började i augusti respektive oktober förra året.

– Jag började som biträdande butikschef i Målilla 2015, tre år senare gick jag vidare som färskvaruchef och biträdande chef på Allén i Västervik, där jag även var tillförordnad butikschef under ett halvår för att sedan mellanlanda ett år på hemmaplan på Coop i Hultsfred som kollonialansvarig, för att samla nya krafter och spendera tid med familjen, säger Johanna Silvärn som har treåriga dottern Vera tillsammans med sambon Albin Ekström.

Med ansvar för två butiker i Fårbo och Figeholm blir det en del pendling?

– Ja, jag har 45 minuters pendling och vi öppnar vid klockan sju respektive nio, så bilen brukar starta runt 04.30 på morgonen och jag parkerar runt klockan 16-17 hemma. Så det är långa dagar, men jag har stor stöttning hemifrån, säger hon tacksamt.

Hur har du firat att du tagit plats på den prestigefyllda listan?

– Jag har inte hunnit än, det har varit fullt upp med påskveckan. Men jag tänkte köpa med mig en blomma hem och det blir lite ledigt i påsk med lite extra påskmat.

Fakta

Ur motiveringarna:

Har redan tolv års erfarenhet av dagligvaruhandeln och mångårig ledarerfarenhet. 28 år gammal har hon för första gången blivit butikschef – och driver då två butiker samtidigt, något hon är först med i Coop Oskarshamn med omnejd. Genom att effektivt driva båda butikerna har hon visat enastående organisatorisk förmåga och affärsstrategi, vilket har resulterat i ökad försäljning och hög kundnöjdhet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt