Annons:

STORFÖRETAG I TRAKTEN VARSLAR:

Simpson Strong-Tie AB (tidigare Gunnebo Fastening) varslar 13 av sina 100 anställda vid anläggningen i Gunnebo. Foto: Pressbild

STORFÖRETAG I TRAKTEN VARSLAR: "OERHÖRT TUNGT"

Simpson Strong-Tie AB varslar 13 av sina 100 anställda vid anläggningen i Gunnebo om uppsägning. Det tillkännagav företaget på tisdagseftermiddagen.
– Ett oerhört tungt beslut, säger vd Niklas Lundin.

Annons:

2007 fick Gunnebo Fastening nya ägare, då företaget köptes av den internationella koncernen Simpson Strong-Tie.

På tisdagseftermiddagen meddelade Simpson Strong-Tie AB att man varslar 13 anställda vid fabriken i Gunnebo om uppsägning.

”Inledningen av 2024 har bekräftat en klart svagare efterfrågan på den globala marknaden för infästningsprodukter. Den minskade efterfrågan är tydligast inom husproduktion, men även inom byggvaruhandeln ser vi en kraftig nedgång. Våra prognoser framöver visar att vi behöver reducera vår bemanning för att hantera situationen på ett konsekvent och ansvarsfullt sätt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Oerhört tungt belsut"

Bolagets bemanning vid verksamheten i Gunnebo kommer att anpassas från ca 100 medarbetare till 87, och förändringen berör både tjänstemän och kollektivanställda.

– Det är naturligtvis ett oerhört tungt beslut att behöva reducera personalstyrkan och att lojala och kompetenta medarbetare kommer att drabbas till följd av det pressade konjunkturläget men det är tyvärr ett nödvändigt beslut. Nu ligger vårt fokus på att hantera konjunkturnedgången och samtidigt skapa ett riktigt bra utgångsläge när konjunkturen vänder upp igen, säger Niklas Lundin VD för Simpson Strong-Tie AB i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt