Annons:

Vimmerby Dansstudio fick föreningslivets pris:

Vimmerby Dansstudio fick Vimmerby Föreningsliv Tillsammans-priset. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Dansstudio fick föreningslivets pris: "Lär sig ta ansvar"

Vimmerby Föreningsliv Tillsammans-priset är ett av de senaste. Det gick i år till Vimmerby Dansstudio och delades ut av Jessica Eriksson och Stefan Bragsjö. 

Annons:

Vimmerby Föreningsliv Tillsammans delade ut ett pris till en förening i samband med kvällens Vimmerbygala. Det var kvällens andra pris och gick till en ideell förening som funnits sedan 2016.

Det rör sig om Vimmerby Dansstudio, som drivs av elever på Vimmerby gymnasium. Ungdomarna sköter ekonomin, hemsidan, leder och planerar arbetet – samt håller träningar på egen hand. 

De vänder sig till barn mellan fem och 22 år.

– Det här är en förening av unga för unga som är ett föredöme. De lär sig kärnan av ideell verksamhet och det kan ligga till grund för ett livslångt intresse för föreningsverksamhet, säger Jessica Eriksson från Vimmerby Föreningsliv Tillsammans. 

Jessica Sigesbo, som sitter i vuxenstyrelsen, ville inte ta åt sig äran utan lämnade över till ungdomarna. De lyfte bland annat att tjusningen är att få träffa andra unga som gillar att dansa, att man får lära sig att ta ansvar och inte minst för de allra yngsta som är med. 

Vimmerby Dansstudio har cirka 180 aktiva.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt