Annons:

  • STAFFAN SAMUELSON ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY

    Staffan Samuelson fick ta emot priset som Årets företagare. Här flankerad av Kerstin Swahn och Marcus Hamlin. Foto: Simon Henriksson

  • STAFFAN SAMUELSON ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY

    Staffan Samuelson var märkbart rörd.

STAFFAN SAMUELSON ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY

Han satsade först på Oxgården. Därefter på Musteriet i Djursdala. Nu prisas Staffan Samuelson som Årets företagare i Vimmerby.
– Det är jätterörande, kommenterar han.

Annons:

Priset som Årets företagare delades ut av Kerstin Swahn. Utöver henne sitter även Ulrica Wall och Caroline Arvidsson i juryn. I motiveringen lyftes det fram att det här finns ett lokalt fokus i sann entreprenörsanda, stabil tillväxt och god lönsamhet.

– En lantkänsla mitt i stan och på senare år en lyckad och hållbar satsning. Stark som en oxe, honom tar man inte musten ur, sa Kerstin Swahn från scenen. 

Pristagaren Staffan Samuelson som både driver turistboendet Oxgården i Vimmerby och restaurangen Musteriet i Djursdala var tydligt berörd.

– Det är jätterörande. En fin motivering och belöning efter 20 års företagande. Jag är verkligen rörd, sa han och drog ned kvällens kanske allra högsta applåder. 

Har fler idéer

Han fick berätta om sina verksamheter. 

– På Oxgården har vi 20 000 besökare varje år och det handlar om att göra deras vistelse i Vimmerby så bra som möjligt. Det har gått väldigt bra. Musteriet började som en hobbyverksamhet, men tog snabbt fart. Jag är otroligt stolt över att det går att utveckla landsbygden och att det finns en marknad där med en bra idé. Jag hoppas det kan inspirera andra till att landsbygden har en framtid. 

Han har idéer kring hur man kan fortsätta att utveckla en verksamhet som Musteriet.

– Jag tycker det är roligt att utveckla saker och ting. Det kanske bli en Djursdalacavados om det blir tillåtet med gårdsförsäljning. Det finns idéer, berättade han. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt