Annons:

Medalj för Maher i yrkes-SM:

Maher Whaba, till höger, tillsammans med sin bror Majd Whaba på Bilskadecenter i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Medalj för Maher i yrkes-SM: "Något att minnas hela livet"

Sveriges bästa unga inom sina yrken har korats under yrkes-SM i Karlstad. För Maher Wahba blev det lyckade dagar i Värmland och en bronsmedalj med sig hem.
– Det är jätteroligt. Det har varit en sådan upplevelse, berättar han.

Annons:

Maher Wahba är verkstadschef på Bilskadecenter i Vimmerby och jobbar där tillsammans med sin familj. Tidigare har han bland annat fått stipendium som en av få unga fordonstekniker i Sverige av jätten Mercedes. 

För en tid sedan stod det klart att han blivit antagen till yrkes-SM i Karlstad. Då hade han fått genomgå ett intervjusamtal samt ett teoriprov. 

På yrkes-SM, som pågick mellan 23 och 25 april, tävlade han inom bilskadeteknik mot andra yrkesskickliga ungdomar från hela landet. 

– Det var allmänt jättestressigt, säger Maher Wahba och skrattar:

– Nej, men det har varit jätteroligt och kul att få vara med. Man har verkligen fått testa sig och även lära sig en del. Det har varit en upplevelse, men det var väldigt stressigt. 

Tog hem bronset

Motståndet höll hög nivå, men för Maher Wahba blev det en bronsmedalj att vara stolt över. 

– Jag är jätteglad för det. Alla var jätteduktiga och tiden var jättetajt i varje moment. Det finns alltid olika metoder för att laga något och här man fick göra det på ett visst sätt inom en viss tid. Det var tufft att inte kunna använda sina egna metoder, men det var också jättekul. 

När vår tidning får en pratstund med honom är prisutdelningen avklarad och han har kommit hem till Vimmerby igen.

– Jag har fått ett diplom och en bronsmedalj. Det är absolut något jag kommer vara stolt över och det här är något man kan minnas hela livet och ha med på sitt cv, säger Maher Wahba. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt