Annons:

Woodfighter AB: Här är senaste årsredovisningen

Annons:

Här är de viktigaste siffrorna för Woodfighter AB senaste året. Verksamheten står bokförd på ungefär 21 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på nio och en halv procent jämfört med föregående period. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 1,2 miljoner kronor mot omkring 850 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt fyra och en halv miljoner kronor.

Siffrorna ger en rörelsemarginal på 21,8 procent, som är bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 9,2 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen skogsbruk är motsvarande snitt åtta och en halv procent.

Fakta om Woodfighter

Woodfighter har funnits som företag sedan 2013 och har skogsskötsel som sin huvudbransch. Redovisningsperioden löper från oktober till september.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Branschtoppen i översikt

Sett till omsättning är Woodfighter det fjärde största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är skogsskötsel.

Företaget är också det 98:e största i landet. Det finns 19 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här artikeln är genererad av en textrobot. Dagens Vimmerby AB köper in texterna från företaget United Robots.

Fakta

Ordbok: Det betyder siffrorna

Det här betyder begreppen som används i årsredovisningar.

Omsättning: Är bolagets totala inkomster för sålda varor och tjänster.

Rörelseresultat: Innebär förenklat mellanskillnaden mellan en verksamhets omsättning och rörelsekostnader.

Resultat före skatt: Först läggs så kallade finansintäkter till i rörelseresultatet. Det kan vare vinst från räntor och aktier. Därefter dras finanskostnader av, som kostnader för skulder.

Rörelsemarginal: Förhållandet mellan rörelseresultat och omsättning, i procent. Ger en fingervisning om hur lönsamt ett företag är. Olika branscher har olika genomsnittliga marginaler.

Aktiebolag: Förkortas ofta AB, och är en verksamhet med ett kapital fördelat på en eller flera andelar, som kallas aktier. Aktieägare har inte personligt ansvar för företagets åtaganden eller skulder.

Utdelning: Utdelningen från ett aktiebolag till aktieägarna, vanligtvis i form av pengar eller aktier.

Bransch: I samband med att företagen registrerar sina verksamheter hos Skatteverket registreras också vilken bransch de ska verka inom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt