Annons:

JUST NU: INVESTERAR 250 MILJONER I GULLRINGEN

Skanska investerar cirka 250 miljoner i Gullringen.

JUST NU: INVESTERAR 250 MILJONER I GULLRINGEN

Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor för att öka kapaciteten i BoKloks fabrik i Gullringen. Det beräknas ge 50 nya jobb.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons:

250 miljonersinvesteringen görs för att öka kapaciteten i Gullringen. Stegvis mellan 2018 och 2020 kommer en om- och tillbyggnation av fabriken att ske. 

Investeringen avser främst ökad kapacitet, effektiviseringar och högre grad av automatisering, skriver Skanska i pressmeddelandet.

Bland annat kommer en ny sammansättningshall att byggas och en toppmodern produktionslina installeras, enligt principerna för Lean Production. Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent och investeringen beräknas skapa cirka 50 nya arbetstillfällen.

– BoKlok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som största bostadsbyggare för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Jonas Spangenberg, vd, BoKlok.

Bygger 1 200 hem

BoKlok bygger runt 1 200 hem om året. 

I storstadsområden säljs BoKloks bostadsrätter slut i samband med säljstart med ytterligare intressenter på reservlista. Intresset från kommunerna för att BoKlok ska bygga är också stort. 

– Vi ser en fortsatt bostadsbrist i Sverige eftersom det byggs fel typ av bostäder. Vi ser nu en situation där det finns både brist på bostäder som vanliga människor har råd med samtidigt som dyra bostadsrätter står tomma, säger Jonas Spangenberg.

BoKlok har i dag knappt 200 anställda i Gullringen. 

Dagens Vimmerby har sökt vd:n Jonas Spangenberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt