Annons:

  • Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

    Vincent Eklund och hans flickvän kommer hjälpa Estelle Kvistborg (i mitten) med att tillverka glassen. Foto: Simon Henriksson

  • Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

    Så här ser glassortimentet ut inför öppningen.

  • Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

    Två proffs från företaget KåKå är på plats för att hjälpa igång dem.

  • Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

    Estelle Kvistborg dekorerar glass.

  • Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

    Produkter från Frödinge mejeri i glassarna är en spännande satsning.

Nu öppnar glasscaféet – spännande satsning med Frödingeprodukter

Efter ett händelserikt år blir det en nystart för glasscaféet i Vimmerby. Nu tillverkar man sin egen glass och i dag är det öppning. Dessutom blir det en spännande satsning ihop med produkter från Frödinge mejeri.

Annons:

Efter att det tre år gamla classcaféet försatts i konkurs har Jerker Ekelund köpt tillbaka inkråmet från konkursboet och nu under kristi himmelfärdshelgen är det dags för öppning.

Den stora nyheten är att det blir egentillverkad glass som säljs från och med den här säsongen. Samarbetet med GB är avslutat och Estelle Kvistborg, Jerkers dotter, kommer vara huvudansvarig för caféet och glasstillverkningen, som sker på Magasin 5.

– Det blir italiensk gelato och det här tillagas på ett visst sätt. Det är mer äkta glass över det här och mjökbaserat, säger Jerker Ekelund. 

Estelle har gått utbildning hos italienska glassproffs och kommer även ha Vincent (Jerkers andra barn) och dennes flickvän till hjälp med att tillverka glassen. Under onsdagen och torsdagen har man även besök av två glassproffs från företaget KåKå. 

– De är här och hjälper igång oss. Det är ovärderligt. De kan alla knep och alla recept, berättar Jerker Ekelund.

Taggad på nystarten

Estelle Kvistborg, som tidigare ansvarat för glasscaféet, är taggad på den här nystarten. 

– Det här blir en helt annan grej och nu när man fått upp maskinerna och kan dekorera själv, så känner man att det är mer på riktigt. Det är verkligen jätteroligt och jag tror att det kommer bli jättebra. 

Några sommarjobbare kommer man också ha, men det är tydligt att det här blivit en familjen. 

– Vi har bestämt oss. Nu ska familjen få det här att bli en hit, så är det, säger Jerker.

Kan anpassa sortimentet

Framöver kommer man också kunna anpassa sortimentet utifrån vad kunderna vill ha. 

– Vi kommer ha ett bassortiment med alla klassiker som vanilj, jordgubb, choklad, blåbär, päron, pistage och romrussin. Men vi kommer också jobba med nya produkter hela tiden och det är bara fantasin som sätter gränser egentligen.

En sådan smak som lär dyka upp är glass med Dubaichoklad.

– Det är populärt nu och folk gillar det. Vi går på det som är trendigt. Vi kan göra vilka smaker som helst och kommer lyssna mycket mer på kunderna än tidigare, säger Estelle.

Spännande satsning med Frödinge

KåKå ägs av jätten Orkla och det gör ju även Frödinge mejeri. Det leder fram till en annan spännande satsning. Det kommer finnas glassar med smak av Frödinges kladdkaka, blåbärspaj och äppelpaj.

– Det är lite coolt och Frödinge tyckte att det här var skitkul också. De har ambitionen att få in sina produkter på fler glascaféer, så det är lite coolt, säger Jerker.

Den stora frågan är då om det kan bli en glass med smak av ostkaka?

– Det vet vi inte ännu. Grejen är den att när man gör glassen måste man veta sockerhalten i det man tillsätter. Man måste hela tiden ändra på recepten och hålla koll, så vi får se. Vi har lagt oss på en nivå med råvaror i det övre sortimentet. Kommer man in här känns det inte som ett lågbudgetställe och vi vill leverera utefter förväntningarna som finns.

Egna favoriten

Öppningen sker under torsdagen och då inleder man med tolv glassmaker. 

– Vi lär oss fortfarande och i början kör vi allra mest av standardsmakerna, men vi kommer lyssna på kunderna och utveckla nya smaker löpande, säger Estelle.

Fram till skolavslutningarna håller man öppet fredag till söndag och därefter inleder man varje dag-öppet. 

– Första sommaren hade vi folk till 22.30 här ibland. Vi har inget problem med det, så vi har inte jättebestämda stängningstider.

Vilken är då glasschefen Estelles egen favorit? Hon har svårt att välja mellan två.

– Jag älskar jordgubb, det har jag alltid gjort. Men en ny favorit har blivit cheesecake med jordgubb. Den har blivit en favorit hos mig. 

Här nedan kan du se hur delar av tillverkningen går till.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt