Annons:

Estelle tar över och driver glasscaféet i sommar – öppningen närmar sig

Estelle Kvistborg tar över och driver glasscaféet Magasin 5 i Vimmerby i sommar. Caféet öppnar för säsongen på onsdag. Antalet glassmenyer utökas från tre till nio och det nya våffelkonceptet lanseras i början av juni. Foto: Ossian Mathiasson

Estelle tar över och driver glasscaféet i sommar – öppningen närmar sig

Glasscaféet Magasin 5 i Vimmerby öppnar för säsongen på onsdag. De stora nyheterna är att antalet glassmenyer utökas och att Estelle Kvistborg driver verksamheten. 
– Det ska bli jätteroligt, säger hon.

Annons:

Jerker Ekelunds glasscafé Magasin 5 i Vimmerby togs emot med öppna armar förra sommaren. 

Onsdagen den 17 maj öppnar caféet för årets säsong med en rad olika nyheter. Den största förändringen är att Jerker Ekelunds dotter, Estelle Kvistborg, tar över och driver glasscaféet som huvudansvarig. Hon kommer sköta det dagliga arbetet med personal och leverantörer. 

– Förra sommaren var jag här som sommarjobbare och tog redan då mycket ansvar för att skapa menyer och glassuppläggningar. Jag tyckte att det var jättekul. Nu blir det en stor förändring för mig. Det blir mer ansvar och vi har utvecklat mycket på menyn, säger Estelle Kvistborg. 

Satsar på nytt våffelkoncept

Inför årets säsong har de haft tid på sig att tänka igenom vilka saker de vill göra bättre. 

– Förra året körde vi järnet med att renovera och det fanns ingen tid till att göra det sista finliret med foton på glassar och menyer. Det var ren improvisation när vi öppnade för att folk ville komma hit. Nu har vi haft möjligheten att förbereda oss mer med menyer och leverantörer. Det jag tar med mig från förra året är att jag fick se så mycket om vad alla kunder efterfrågade och nu har vi kunnat genomföra det, säger Estelle Kvistborg.

Magasin 5 hade tre glassmenyer i fjol och har inför årets säsong bytt ut samtliga och utökat till nio olika glassmenyer. 

– Förra årets tre glassmenyer kanske inte passade alla, men nu har vi gjort många fler då vi märkte att de gick väldigt bra i fjol. Vi har också köpt in nya glas för att göra menyerna större och bättre, säger Kvistborg. 

Nytt för i år är att Magasin 5 satsar på ett våffelkoncept som har premiär i början av juni. 

– Det känns positivt att vi har allt samlat på ett och samma ställe. Vi känner att vi har breddat oss på de flesta områdena. 

Glasscaféet har öppet helgerna i maj och varje dag från mitten på juni. 15 sommarjobbare har rekryterats till olika roller. 

Skänker pengar till Barncancerfonden

Södra Vi IF:s friidrottstalang Sebastian Håårdh, 17, är svårt sjuk i cancer och fick för en tid sedan beskedet att hans cancer inte går att bota. Vänner till familjen har startat en insamling till Barncancerfonden som har dragit in över 300 000 kronor. Magasin 5 kommer skänka tio procent av omsättningen från torsdagen den 18 maj till insamlingen. 

– ”Sebbe” är jämngammal med min son Vincent och sprang och busade hemma hos oss när han växte upp. Vi kommer förhoppningsvis skänka en rejäl slant till Barncancerfonden i ”Sebbes” namn. Det känns helt naturligt att vi gör det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt