Annons:

Anton och Robin följde sin dröm:

Robin Axelsson och Anton Berg startade eget för ungefär ett halvår sedan och tycker att det har gått över förväntan så här långt.

Anton och Robin följde sin dröm: "Har gått över förväntan"

För ett halvår sedan startade Anton Berg och Robin Axelsson sitt eget företag. Det har gått över förväntan för duon, som nu ser positivt på framtiden.
– Det verkar finnas intresse över hela Sverige, säger Anton Berg.

Annons:

De två Vimmerbyborna hade lång erfarenhet av att arbeta inom betongbranschen när de tog beslut om att starta Axelsson & Berg Betong AB förra året. 

– Vi båda har drömt om att starta eget en tid och det föll sig naturligt att det skulle bli inom betongbranschen, där vi båda har mycket kunskap och stor erfarenhet, säger Anton Berg. 

Till att börja med hade båda andra jobb – och körde endast sitt eget på fritiden. Nu har Anton valt att fokusera nästan helt på det egna företaget.

– Det har gått över förväntan hittills. Det har varit fler förfrågningar än vi trodde och har inbokade jobb fram till våren. Hösten var jävligt tuff med dubbla jobb. Nu jobbar jag bara med det är och när vi inte har egna grejer, så hyr jag ut mig.

"Våren är vårt startdatum"

Anton Berg säger att han blivit ännu mer övertygad om att det finns en framtid för det här.

– Det finns det absolut. Vi har sagt att våren är vårt startdatum och då vi kör igång på allvar. Vi har en hel del jobb inbokade, vi satsar och går det så går det.

Hittills har de fått förfrågningar från Skåne till Luleå.

– Det verkar finnas intresse över hela Sverige. Vi har haft lite kontakt med andra som gör samma sak som oss och de har också mycket att göra. Vi ser absolut en marknad häromkring och vi är väldigt flexibla i det vi gör. Jag tror verkligen stenhårt på det här och vi har fått mycket positiv respons på det vi har gjort hittills. 

Anton Berg säger att det är roligt att det här alternativet börjat sprida sig till gemene man.

– Vi är absolut inte ensamma om att göra det här, men som med allt annat som är hyfsat nytt, så är det en ganska lång inkörningsperiod.

Stämplad betong

Anton och Robin utför alla slags betongjobb, men har märkt att stämplad betong är populärt.

– Det är viktigt att vi har flera ben att stå på. Det finns en uppsjö av alternativ för oss och det är viktigt att vi kan erbjuda annat också.

De arbetar med platsgjutning, som till exempel villagrunder och markplattor. 

– Det sker på plats hos kund och på så sätt blir vi inte beroende av någon lokal. På sikt vill vi också kunna anställa och satsa vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt