Annons:

Företaget flyttar in på företagshotellet:

Anton Berg och Robin Axelsson har flyttat in på företagscentret med sitt företag. Foto: Simon Henriksson

Företaget flyttar in på företagshotellet: "Bestämde oss på tio minuter"

I juni 2018 startade Robin Axelsson och Anton Berg eget. Nu flyttar de in sitt företag på Eklunds Företagscenter.
– Det tog tio minuter att bestämma oss, berättar Anton Berg.

Annons:

Allra sist in på Eklunds Företagscenter blir Axelsson & Berg Betong AB. Robin Axelsson och Anton Berg tar därmed den sista företagsdelen. 

– Det blev faktiskt lite panik i torsdags. Vi har en kund i Loftahammar som vi gör en del för och då kände jag bara att det inte går att vara utomhus längre. "Micke" (Michael Eklund) hade ett fack ledigt och det tog tio minuter att bestämma oss för att köra, säger Anton Berg och fortsätter:

– Nu har vi någonstans att vara och det ska bli skönt med tak över huvudet, lite värme och sådär. Just nu håller vi på att flytta hit grejerna och försöker strukturera upp det lite.

Sedan starten sommaren 2018 har de inte haft något särskilt ställe utan jobbat hemifrån.

– Vi har varit lite överallt, men både mitt och Robins garage har varit helt fullt. Det tar också lite tid att hämta grejer från olika ställen hela tiden. Det här blir en kostnad för oss, men vi tror att vi kommer tjäna på det i slutändan. Vi kommer kunna tillverka på lite annat sätt, så jag tror att det blir bra. 

"Bästa ekonomiskt"

Tankarna på att hitta ett ställe att ha företaget på har funnits ända sedan starten.

– Men vi har inte hittat något som passar riktigt. Alla lokaler är inte anpassade för det vi håller på med och vi har heller inte ekonomi för att bygga något. Det finns inte riktigt byggvängliga tomter som passar oss heller, så det bästa ekonomiskt just nu är att hyra något. En tom lokal passar också oss bra och vi tar heller inte en lika stor risk. Det går alltid att vara överallt ett litet tag men förra torsdagen fick jag nog, det går inte att stå ute och svetsa i ösregn, säger Anton Berg.

Att det finns ett företagscenter i Vimmerby uppskattar han.

– Det är skitbra, nu får vi tillgång till konferenslokaler också. Vi ska ha julbord på fredag, så det blir perfekt att kunna ha det. Det är en riktigt fin anläggning och bra upplägg.

"Planer att utöka"

Än så länge är det bara Robin och Anton som jobbar på företaget, men även där finns det större planer för framtiden.

– Vi har planer att utöka till våren. Vi väntar fortfarande på besked för ett större bygge där vi skulle behöva lite fler gubbar. 

Hur går det för er?

– Det är fullt påställ hela tiden. Innan var jag lite orolig för vintern, men så känner jag inte längre. Vi har att göra och den senaste tiden har vädret varit fördelaktigt för oss, så vi har kunnat köra längre än vi har trott. Om vi inte har så mycket att göra framöver kan vi utveckla vår lokal. Det har gått över förväntan för oss och varit stor efterfrågan hela tiden. 

Nu finns det endast kontorsplatser kvar på företagshotellet.

– Det är riktigt kul att vår företagsdel har blivit full, kommenterar Michael Eklund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt