Annons:

Stort intresse för trettonde upplagan av Vimmerbygalan

Marcus Alsér, ordförande i Företagarna, ser fram emot att fira näringslivet i Vimmerby i kväll. Foto: Simon Henriksson

Stort intresse för trettonde upplagan av Vimmerbygalan

För trettonde gången i ordningen arrangerar Företagarna Vimmerbygalan i kväll. Totalt ska åtta priser delas ut. – Galan är ett bra sätt att uppmärksamma samhällsengagemang och företagsamhet, säger Företagarnas ordförande Marcus Alsér.

Annons:

Känns det som att Vimmerbygalan nyss ägde rum? Då känns det helt rätt. I fjol var enda gången hittills som Företagarnas gala arrangerades på hösten. I år är allt som vanligt igen och ikväll arrangeras den trettonde Vimmerbygalan i ordningen. Precis som i fjol är det Astrid Lindgrens Värld som gäller för Företagarnas event.

– Förra året hade vi en ambition att köra på ALV för att vi ville ha med det närproducerade och småländska. Men vi kom för nära deras säsong och fick lägga det på hösten. I år hade vi bättre framförhållning och egentligen ska galan alltid vara på våren, säger Marcus Alsér.

”Viktigt att fira framgång”

Åtta pris ska delas ut i kväll: årets företagare, årets nyföretagare, årets butik, årets butiksanställd, årets idrottspris, årets sociala engagemang, årets värdskapspris och årets Vimmerbybo. Vinnaren av Årets företagare går vidare till en distriktsfinal och har chans att bli Årets företagare i hela landet.

– Årets värdskapspris och årets sociala engagemang är nya priser. Vi vill bredda oss och har även haft andra förslag, men de har vi fått revidera. Det är viktigt att vi har hyfsat breda priser, så att det inte bara är fem stycken som kan vinna dem.

Privatpersoner, företag och offentliga organisationer kan vinna priserna som består av ära, diplom och uppmärksamhet.

– Det är svårt att svara objektivt på vad galan betyder, men det är viktigt att fira framgång och engagemang. Jag tror att det har betydelse. Sedan är det ett bra tillfälle att träffa folk och knyta kontakter.

Rekordstort intresse

Alla priser utses av separata jurygrupper.

– Så teoretiskt sett kan de utse samma vinnare, men det har inte hänt än. Jurygrupperna jobbar helt individuellt och alla gör ett väldigt gott jobb. Generellt sett är det väldigt värdiga pristagare i år.

Galan leds för tredje året i rad av Fredrik Thalin. Intresset är rekordstort.

– Vi hade 150 platser, men har fått utöka till 160. Trots det har vi fått säga nej till en del. Det är jättekul att det är ett sånt tryck.

Hur mår näringslivet i Vimmerby?

– Det mår väldigt bra, nästan extremt bra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt