Annons:

Ytterst nära ny etablering på Östra Ceos

Det är ytterst nära med en ny etablering på Ceos, säger Patrik Kinnbom. Foto: Simon Henriksson

Ytterst nära ny etablering på Östra Ceos

Etablering nummer två på industriområdet Östra Ceos kan bli klart i början av den här veckan. Till 99 procent har ett företag verksamt i Vimmerby kommun bestämt sig för en yta på 3 000 kvadratmeter. – Det är bara de sista detaljerna med banken som återstår, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Rautamo blev först in. Nu verkar även ett andra företag ha bestämt sig för att etablera sig på Östra Ceos. 

– De sa själva att det var klart till 99 procent, men att det återstod lite med banken. De vill köra och jag har jättegoda förhoppningar om en etablering, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom. 

Företaget har sin verksamhet i Vimmerby kommun i dag och är intresserat av 3 000 kvadratmeter. 

– Man ska aldrig säga aldrig innan bläcket är på pappret, men det känns väldigt nära. 

Vad har Rautamos etablering betytt för Ceos?

– Jag tror att deras etablering betytt en hel del. Jag vet att flera företag tittat på deras och använt den som referenspunkt. Jag är positiv och inte det minsta orolig. Jag tror tomterna säljs slut där på två år. 

Två förfrågningar

Patrik Kinnbom säger att det finns ytterligare två intresseförfrågningar på Ceos i dag. 

– Det är två företag som är intresserade av ganska stora ytor. Förfrågningar får vi hela tiden, men det är ju en tung investering som ska till. Det kostar pengar. 

Hur nära är det med de två?

– Det ena företaget har sagt att jag ska reservera en tomt åt dem. Jag tror att det kommer lossna den närmaste tiden. Det finns fem, sex tomter kvar beroende på hur stora markytor man vill ha. 

Intressent på Krönsmon

Dessutom finns en intressent på en 10 000 kvadratmeter stor tomtyta på Krönsmon. Där är slutet av maj deadline för det funderande företaget. 

– De är intresserade av en fastighet i Vimmerby också, men jag hoppas att de kör Krönsmon. Jag skulle säga att det är ganska nära. 

Hur viktig vore den etableringen för Krönsmon?

– Väldigt viktig. Jag tror att Krönsmon kan bli som Ceos, där vi får förfrågningar hela tiden. Ceos är inte jättestort och när det är fullt har vi Krönsmon kvar. Det tog 30 år att fylla Södra Industriområdet, men jag tror att om 15 år är det fullt på Krönsmon. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt