Annons:

Ännu fler varslas från företaget – tvingas stänga fabriken

Ytterligare anställda får gå från CNH Industrial i Överum. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos/Genrebild

Ännu fler varslas från företaget – tvingas stänga fabriken

Ännu mer personal måste varslas från CNH Industrial i Överum. Fabriken kommer även behöva hållas stängd under två veckor i höst, skriver Västerviks-Tidningen.

Annons:

Det handlar om tre tjänstemän som fick beskedet att de måste gå från företaget i slutet av den här arbetsveckan. Företaget har behövt varsla 30 anställda under det här året.

– Det går faktiskt inte så himla bra, vi når inte de volymer vi vill. Vi har byggt ett stort lager de senaste 12 månaderna som vi nu inte klarar av att sälja. Därför behöver vi ta det försiktigt, säger fabrikschefen Ulrik Thelin till Västerviks-Tidningen.

För att försöka förhindra att ännu fler ska behöva varslas om uppsägning har man beslutat att stänga ned fabriken under två veckor i höst. Vilka veckor detta blir är fortfarande oklart. 

– Vi hade ett medlemsmöte som resulterade i ett majoritetsbeslut om att vi skulle ställa upp på dessa två veckor. Just nu vrider och vänder vi oss för inte säga upp mer folk, säger Thomas Nordström, förhandlare på den lokala IF Metall-klubben, till VT.

Oro bland de anställda

Under den period fabriken håller stängt kommer de anställda att ta ut komptimmar och semesterdagar. Produktionen kommer att ligga helt nere i ett försök att rädda de förlorade intäkterna. Det finns en stor oro bland de anställda, säger Nordström.

– Stämningen är inte speciellt bra, den är väldigt orolig faktiskt. Alla har ju förstått och sett att det pågår förhandlingar. Det kan bli sämre, men förhoppningsvis blir det bättre, men vi gör detta för att sikta framåt.

I morgon avslutas slutförhandlingen om vilka två veckor fabriken ska stänga igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt