Annons:

Nu ska slöjdsalarna renoveras – för 15 miljoner kronor

Under det år som Vimarskolans slöjdsalar renoveras kommer tillfälliga paviljonger placeras intill idrottshallen, där undervisningens ska ske, Foto: Jakob Karlsson

Nu ska slöjdsalarna renoveras – för 15 miljoner kronor

På måndagen drog renoveringsarbetet med Vimarskolans slöjdsalar igång. Totaltbudgeten för arbetet ligger på drygt 15 miljoner kronor och under ett år ska nu undervisningen ske i tillfälliga paviljonger.

Annons:

Många hajade nog till när man under måndagen såg maskiner bereda marken på fotbollsplanen mellan ishallen och idrottshallen i Vimmerby.

– Ska de redan bygga den där nya ishallen, skojade en herre som hörde av sig.

Men så är det inte.

– Nej, det kan jag dementera, säger Fredrik Melkersson, projektledare på Vimmerby kommuns fastighetskontor, och skrattar.

Undervisning i paviljonger

Vad som nu drar igång är istället en totalrenovering av Vimarskolans slöjdsalar samt ny ventilationsanläggning i hela det huset.

– Vi ska renovera både textil- och träslöjdsalarna samt bildsalen. Vi räknar med att de nya lokalerna kan tas i bruk till höstterminens start nästa år, berättar Fredrik Melkersson.

– Under tiden kommer undervisningen ske i paviljonger. De kommer vara placerade på fotbollsplanen intill idrottshallen, och det är det som vi håller på att förbereda för nu.

Kostnad: 15 miljoner kronor

Budgeten för hela arbetet, som har föregåtts av synpunkter från bland annat personal på skolan, uppgår till drygt 15 miljoner kronor.

– Det här är en nödvändighet då lokalerna var rejält nedgångna. Förutom ytskiktsrenovering och ny ventilationsanläggning för salarna och fritids, kommer vi också disponera om lokalerna och modernisera dem, säger Melkersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt