Annons:

Nu startar Nina eget:

Nu har Nina Gustafsson öppnat egen salong i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Nu startar Nina eget: "En dröm som slår in"

Ända sedan 20-årsåldern har Nina Gustafsson drömt om att öppna eget. Som 47-åring uppfylls den drömmen. Ninas Hudvård har blivit verklighet.
– Det känns jättehäftigt och roligt, säger hon.

Annons:

Nina Gustafsson blev klar med sin utbildning i Stockholm precis före jul förra året. Nu har hon haft igång Ninas Hudvård i en dryg månad. Tankarna på att starta eget har funnits betydligt längre än så.

– Jag har haft såna tankar väldigt länge om jag ska vara ärlig, ända sedan 20-årsåldern. Sedan har det varit mycket annat som har kommit emellan, det finns väldigt mycket som är roligt och intressant och jag har haft svårt att landa i exakt vad jag ska göra, säger hon och skrattar. 

Hon har alltid haft ett intresse av hudvård och kroppsvård.

– Det är något jag alltid har tyckt är spännande. Men man har små barn och familj och det är inte alltid bara att välja själv som gäller. Det är mycket logistiskt kring hur man ska få ihop det, men när jag hoppade på den här intensivutbildningen som pågick på heltid under några månader kände både jag och min man att det inte skulle komma ett bättre läge. Tanken har hela tiden varit att kunna öppna en egen salong och nu är jag där.

"Stor portion tålamod"

Nina Gustafsson erbjuder ansiktskurer, lerinpackning, kroppsskrubb och spamassage. Hon håller till i samma hus som sin man, Kristoffer Gustafssons kiropraktorklinik, på Storgatan 33.

– Det är en fördel som jag ser det för då kan vi komplettera varandra. Många av hans patienter har värk i leder och där kan jag vara ett komplement eftersom jag har lerinpackningar, som är bra mot ömma muskler och värk i lederna. Det finns utvecklingsmöjligheter för oss tillsammans. 

Hur ser du på framtiden?

– Jag har en ganska stor portion tålamod när det gäller andra, men när det gäller mig själv är inte tålamodet lika stort. Jag vill att allt ska hända snabbt, men det handlar mycket om att ha tålamod. Det är nu jobbet börjar på riktigt och det är en chansning man gör, men så är det med allt man tar sig för. Man har aldrig facit innan man har gjort det. Än så länge är det för tidigt att säga var det landar, men jag ska försöka ha tålamod. 

Vill inte snöa in

Nina berättar att hon har både tankar och visioner för framtiden, men att det är svårt att sätta det i ett tidsperspektiv just nu. 

– Jag är absolut öppen för att utöka verksamheten, men det är många komponenter det hänger på. Jag älskar när det händer grejer och kan jag vara en av dem som skapar möjligheter för fler arbetstillfällen är jag inte främmande för det. Jag är lite trött på det här uttjatade om att Vimmerby är för litet eller inte stort nog. Det gäller att se möjligheterna i stället för hindren. Det är viktigt för mig. Jag tror på att trägen vinner, men man måste jobba hårt och målmedvetet. Jag är en evig optimist.

Hon vill heller inte låsa sig vid någon särskild åldersgrupp.

– Att inte bara snöa in på en viss åldersgrupp är viktigt. Jag var nyligen med på Seniormässan i Folkets Park och jag tycker att det är viktigt att alla som har ett intresse ska kunna komma. Många gånger känner jag att åldersgruppen 65 plus glöms bort. Det gäller att ha ett periferiseende och tålamod. 

"Känns jättehäftigt"

Som 47-åring har en av hennes drömmar slagit in i och med att salongen Ninas Hudvård har öppnat i Vimmerby.

– Nu återstår det att förvalta en av drömmarna som slagit in och njuta av det. Det känns jättehäftigt och jätteroligt. Nu får man se till att synas och höras i olika sammanhang, så får vi se var det landar i framtiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt