Annons:

Västerviksbolaget Inzile, med Ragnar Åhgren som vd, höjer produktionsmålet kraftigt. Foto: Pressbild

Inzile höjer produktionsmålet kraftigt – "Känner oss trygga"

Börsnoterade elfordonsbolaget Inzile AB har höjt produktionsmålet kraftigt för 2020. Målet är att producera 360 fordon – till skillnad från 260. – Begränsningen vi ser just nu för vår expansion är helt enkelt kopplad till hur många fordon vi kan leverera till kunderna, säger vd:n Ragnar Åhgren.

Annons:

Elfordonsbolaget Inzile, med fabrik i Västervik, ser ut att gå mot en spännande framtid. I ett pressmeddelande meddelar bolaget att man höjt produktionsmålet för 2020 med 38 procent. Från 260 till 360 fordon. 

"Den starka efterfrågan på företagets produkter inom samtliga segment på den svenska marknaden indikerar tydligt att Inzile kan sälja mer än den ökade målvolymen. Bolaget har en plan klar för finansiering av det ökade rörelsekapitalbehovet", skriver Inzile i ett pressmeddelande.

Nu ökar bolaget takten för det eldrivna transportfordonet Pro4 i sin nya fabrik i Västervik. Detta görs genom att ytterligare effektivisera produktionen från och med det tredje kvartalet 2020. 

"Efterfrågan från samtliga segment på den svenska marknaden indikerar ett starkt intresse vilket är bakgrunden till ökningen av produktionsmålet", skriver man i pressmeddelandet. 

– Det är med stor tillfredsställelse som vi ser att vårt nya elfordon Pro4 tagits emot så väl på marknaden. Begränsningen vi ser just nu för vår expansion är helt enkelt kopplad till hur många fordon vi kan leverera till kunderna, säger Inziles vd Ragnar Åhgren. 

"Känner oss trygga"

Produktionsökningen medför ett ökat behov av rörelsekapital, vilket kräver ytterligare finansiering. Inzile har arbetat fram en plan för detta i samråd med banker och finansiella rådgivare. Det har resulterat i en finansiering om 45-50 miljoner svenska kronor via lån samt en riktad nyemission. 

– Vi känner oss trygga med denna finansiering som gör att vi löser kapitalbehovet för produktionsökningen, kommenterar Inziles styrelseordförande Johan Svärd. 

Inziles eldrivna lastbil har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt