Annons:

Hultsfredsföretag flyttar verksamheten till Vimmerby – kan ge fyra jobb

Här kommer Hultsfredsföretaget LH Ingenjörsbyrå att öppna upp kontor i Vimmerby. Flytten kan ge fyra nya arbetstillfällen.

Hultsfredsföretag flyttar verksamheten till Vimmerby – kan ge fyra jobb

LH Ingenjörsbyrå är ett konsultbolag inom elbranschen. I nästan 30 års tid har företaget haft sin bas i Hultsfreds kommun – men nu väljer ägaren att flytta det till Vimmerby. – Vi har hittat en lokal som passar våra behov väldigt bra, säger vd:n Peter Hagström.

Annons:

LH Ingenjörsbyrå startades 1987 och har sedan dess legat i Hultsfreds kommun. Men nu flyttar företaget.

LH Ingenjörsbyrå väljer att etablera sig i Energihusets tidigare lokaler på Sevedegatan i Vimmerby. Företaget som är verksamt inom elbranschen kommer inte att ta hela lokalen, men en stor del av den. 

– Lokalen ska byggas om till kontor och det kommer bli nya, fräscha lokaler. Det blir ett rejält kontor med bra ytor, säger vd:n Peter Hagström. 

Varför väljer ni att flytta till Vimmerby?

– Vi växer stadigt och har varit ganska trångbodda i Hultsfred. Nu hittade vi en lokal som passar våra behov väldigt bra och det är flera hos oss som bor i Vimmerby. Det faller sig ganska naturligt. 

Klart under senhösten

LH Ingenjörsbyrå jobbar mycket regionalt och därför blir det ingen större skillnad om företaget är baserat i Vimmerby eller Hultsfred. 

– Vi jobbar i både Småland och Östergötland, så det har en liten praktisk betydelse. Sedan finns det ju ett större utbud i Vimmerby, så är det ju. Vi har också haft svårt att hitta lämpliga lokaler i Hultsfred. Det är så pass nära mellan Hultsfred och Vimmerby att det inte är några problem att åka, säger Peter Hagström. 

I dag har ingenjörsbyrån tio anställda. Men i och med flytten kan det bli nya arbetstillfällen.

– Det är svårt att säga hur många det kan bli, men givet rätt kompetens så vore tre till fyra personer inga problem. Vi skulle gärna bli fler och det är tryck i branschen. Samtidigt är det viktigt att växa in i sin roll, men hittar vi rätt personal blir det fler nyanställningar. 

När flytten ska äga rum är inte bestämt. 

– Men det kommer bli klart under senhösten, säger Peter Hagström. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt