Annons:

Felaktigheter i deklarationen – nu drabbas Vimmerbyföretaget av skatteböter

Ett företag i Vimmerby har drabbats av skatteböter. Foto: Arkivbild

Felaktigheter i deklarationen – nu drabbas Vimmerbyföretaget av skatteböter

Ett Vimmerbyföretag drabbas av skatteböter. Skatteverket anser att företaget gjort fel i deklarationen – och nu får de betala knappt 77 000 kronor i skatteböter.

Annons:

Bolaget har yrkat avdrag för fakturor ställda till ett dotterbolag med drygt 1,58 miljoner kronor. Företaget har hävdat att leveranserna går till ett dotterbolag och att maskinerna sedan hyrs ut till det andra bolaget som använder dem i sin produktion. 

Dessutom har man, enligt Skatteverket, förklarat att bolaget bokför inkomna fakturor som en leverantörsskuld och fordran på moderbolaget samtidigt som fakturan bokförs som en skuld till dotterbolaget. Det förändras sedan när maskinen levererats.

Obetydlig risk

Skatteverket skriver i sitt beslut att företaget inte inkommit med något underlag som visar att inköpen gjorts via bolaget som gjort avdrag eller att moms har debiterats det bolaget. Därför kan bolaget inte göra ett avdrag på 1,58 miljoner kronor.

Skattetillägget bestäms till 307 000 kronor, men Skatteverket anser att beloppet ska sättas ned till en fjärdedel, då risken för skattebortfall varit att anse som obetydlig. Därför bli skattetillägget, eller skatteböterna, knappt 77 000 kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt