Annons:

KLART: SÅ MYCKET BETALAR ÅBRO TILL KOMMUNEN FÖR VIMARVALLEN

Åbro Bryggeri utökar sitt område och köper 5,6 hektar av kommunen. Foto: Åbro Bryggeri

KLART: SÅ MYCKET BETALAR ÅBRO TILL KOMMUNEN FÖR VIMARVALLEN

Nu är avtalet mellan Vimmerby kommun och Åbro Bryggeri klart avseende företagets köp av marken vid den gamla fotbollsarenan Vimarvallen, belägen precis intill bryggeriet.

Annons:

I oktober 2018 offentliggjorde Åbro Bryggeri sitt intresse av att köpa Vimarvallen och de intilliggande områdena av Vimmerby kommun. Detta i syfte att täcka sitt skyddsområde kring bryggeriet – dels för vattentäkten, dels för verksamheten.

För en dryg månad berättade vi att det bara var smådetaljer kvar innan avtalet kunde skrivas under, och nu är det i hamn. En enig kommmunstyrelse skickar nu ärendet vidare för att formellt klubbas i kommunfullmäktige.

Betalar 1,7 miljoner kronor

– Det har varit en ganska omfattande utredning av området för att kunna samla ihop allt, med exempelvis gamla servitut som har legat kvar. Därför har det tagit lite tid, men nu är avtalet klart, berättar Ola Gustafsson (KD), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet.

Totalt handlar det om 5,6 hektar mark som Åbro köper av kommunen, och för det betalar man 1,7 miljoner kronor.

– Köpet gör vi för att säkra bryggeriets överlevnad. Framför allt handlar det om att säkra vattentillgången. Vi är inte trångbodda på något sätt, utan ytor att expandera på har vi sedan tidigare, berättade Åbros vd Henrik Dunge till vår tidning i mitten av september.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt