Annons:

Vimmerbyföretaget förändras efter 22 år – söker en terapeut till

Lena Lemark och Sylvia Roos berättar att Vimmerbyföretaget Alterna ska genomgå en förändring efter 22 år. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretaget förändras efter 22 år – söker en terapeut till

Vimmerbyföretaget Alterna har funnits i 22 år med olika terapeuter genom åren. Nu är förändringar på gång där de bland annat söker ytterligare en terapeut.

Annons:

Alterna i Vimmerby erbjuder bland annat akupunktur, massage och laser för kroppen samt healing, rosenmetoden och meditation för den inre balansen. 

Lena Lemark och Sylvia Roos på Alterna i Vimmerby berättar att Alterna-konceptet kommer försvinna i sommar och att förändringar är att vänta för verksamheten som finns på Storgatan i centrala Vimmerby. Monabritt Arkstedt startade verksamheten för 22 år sedan och hon kommer inte vara kvar. 

– Det har varit inom samma alternativa verksamhet fast med olika terapeuter sedan starten. Vi har varit en ekonomisk förening som kommer upphöra den 30 juni. Alterna har haft må bra-checkar (presentkort) som alla terapeuter har fått tillgodogöra sig, säger Lena Lemark.

Ska driva verksamheten på egen hand

Till följd av att Alternas ekonomiska förening upphör i sommar blir det samma sak med presentkorten. 

– En uppmaning är att man plockar ut sina presentkort innan den 30 juni, säger Lena Lemark.

Hon får medhåll från Sylvia Roos.

– De får leta i sina byrålådor om de har några presentkort kvar. Det går bra att komma med ett 15 år gammalt presentkort eftersom vi aldrig har haft något utgångsdatum på dem. Man får välja vilken behandling man vill ha och vilken terapeut man vill gå till, säger Sylvia Roos. 

Nu är tanken att verksamheten ska drivas vidare i en annan form utan den ekonomiska föreningen. Både Lena Lemark och Sylvia Roos, som har varit egna företagare under alla år i Alterna, ser fram emot att stå alltmer på egna ben. 

– Vi är redan egna företagare och kommer nu driva verksamheten på egen hand. Utåt sett har vi varit Alterna när vi har gjort någonting men nu kommer var och en få stå för sig själv, säger Lena Lemark.

"Kommer finnas kvar, det är säkert"

De kommer finnas kvar i de befintliga lokalerna på Storgatan. En tredje terapeut börjar i mitten av april och de är på jakt efter en fjärde terapeut. 

– Vi behöver ytterligare en terapeut som hyr på heltid. Det krävs att vi är fyra terapeuter. Vi hoppas att vi hittar en bra lösning och ser ljus på det. Verksamheten ska drivas vidare, säger Lena och Sylvia. 

Vad finns det för krav på terapeuten?

– Det ska vara en terapeut som har jobbat ett tag, har ansvarsförsäkring och eget företag.

Vad tror ni om framtiden?

– Jag tror att det kommer bli bra. När alla terapeuter är på plats så ska vi sätta oss ner, diskutera framtiden och se hur vi ska gå vidare. Att vi kommer finnas kvar är helt säkert, säger Roos. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt